Panasonic lanceert eerste outdoor infrarood dome camera's

Panasonic (PSCEU) heeft haar eerste outdoor dome camera's met infraroodtechnologie gelanceerd: de 6-serie. Deze infrarood beveiligingscamera's combineren robuustheid met de mogelijkheid om twee keer zoveel frames op te nemen als bij realtime-opnamen, namelijk zestig frames per seconde in plaats van dertig. Zo komt elk detail bij elk lichttype goed tot uiting. De camera's van de 6-reeks zijn voornamelijk bedoeld voor casino's, luchthavens en stadions. De 6-reeks is leverbaar in drie uitvoeringen: outdoor vandalismebestendig, indoor vandalismebestendig en standaard indoor.

 

Het infrarode led-licht van de 6-reeks beschijnt een brede ruimte, zodat de hele focuszone duidelijk verlicht is. De infraroodfunctie werkt tot 30 meter en reageert snel op veranderende lichtomstandigheden, bijvoorbeeld bij deuren. Bovendien vermindert de gezichtsdetectie van de camera’s de verzadiging van het licht op het gezicht. Dit resulteert in beelden met een hogere zuiverheid en betrouwbaarheid.

 

De nieuwe IR-dome camera’s van de 6-reeks kunnen beelden opnemen in HD- en Full HD-kwaliteit. De mogelijkheid om tot 4x H.264-beelden simultaan te streamen zorgt ervoor dat de uploadbandbreedte geen negatieve impact heeft op de beeldkwaliteit. Alle camera's beschikken over de mogelijkheid om beelden op 2 SD-kaarten op te nemen en zijn compatibel met de Panasonic-apps voor toezicht en controle op afstand. Dit alles zorgt ervoor dat de 6-reeks uiterst flexibele bewakingsoplossingen biedt met uitgebreide beveiligingsmogelijkheden.

 

De outdoor vandalismebestendige versie van de 6-reeks is vanaf nu verkrijgbaar. Deze IR-dome camera wordt binnenkort gevolgd door een indoor vandalismebestendige versie en een standaard indoor dome camera.