PANASONIC SECURITY KONDIGT SAMENWERKING AAN MET A.I. TECH VOOR AI-GEBASEERDE VEILIGHEIDSTOEPASSINGEN

De Panasonic i-PRO X-series camera’s werken met Deep Learning AI-applicaties voor een lagere TCO en snellere verwerking

’s Hertogenbosch, 9 september 2020 – Panasonic heeft vandaag de samenwerking aangekondigd met het softwarebedrijf A.I. Tech. Dankzij deze partnership kan Panasonic zijn i-PRO beveiligingscamera’s uitrusten met AI-mogelijkheden en baanbrekende intelligente toepassingen, en zo een scala aan zakelijke oplossingen aanbieden die gebaseerd zijn op deep learning. Vele daarvan zullen toegepast kunnen worden in de huidige COVID-19-context .

De deep learning-toepassingen draaien direct op de camera's zelf, waardoor er geen extra servers nodig zijn voor de analytische berekeningen, terwijl de nauwkeurigheid op hetzelfde hoge niveau blijft. De voordelen van de integratie zijn onder andere lagere totale kosten (TCO) van de beveiligingsinfrastructuur, evenals een snellere verwerking en meer directe alarmen, meldingen of informatie uit de applicaties.

Een aantal van de deep AI-toepassingen kan in de huidige pandemie worden gebruikt om de social distancing, bezettingsgraden en het dragen van gezichtsmaskers te monitoren. Andere toepassingen kunnen weer worden gebruikt door retailers om de klantervaring te verbeteren, in slimme steden voor verkeersmonitoring en slim parkeren, en door evenementenorganisatoren en transporthubs om de veiligheid te bewaken en te waarborgen.

De AI-toepassingen zijn volledig geïntegreerd in de onlangs geïntroduceerde Panasonic i-PRO X-serie camera's met AI-engine, die in totaal zes nieuwe modellen omvat: de 5MP-resolutiecamera's kwamen in juli op de markt en de 4K-resolutiecamera's worden in november geïntroduceerd. Alle camera’s zijn verkrijgbaar met vandalismebestendige koepel- of doosconfiguraties voor binnen en buiten.

"Deze combinatie van AI-informatie en onze flexibele en aanpasbare camera’s luidt een nieuwe generatie in van voorspellende bedrijfs- en beveiligingstoepassingen die onze klanten zullen helpen proactiever te worden in hun dagelijkse activiteiten", aldus Gerard Figols, Europees hoofd van de Panasonic Security Business Unit. "Nu de Panasonic i-PRO beveiligingscamera's openstaan als platform voor derden om hun eigen ideeën te ontwikkelen, betreden we een nieuw tijdperk van intelligente toepassingen."

Alessia Saggese, Sales & Marketing Director bij A.I. Tech, voegt hieraan toe: "Voor het eerst stelt deze samenwerking klanten in staat om de voordelen van al onze deep learning gebaseerde toepassingen te benutten door gebruik te maken van de ongelofelijke kracht van de AI-engine in de Panasonic i-PRO-camera's. Het is een fantastische kans om de beveiligingshardware aan te passen aan de specifieke behoeften van een bedrijf of gemeenschap."

Voor meer details over de individuele A.I. Tech deep learning-toepassingen die beschikbaar zijn op de Panasonic i-PRO X-Series camera's, ga naar: https://www.aitech.vision/en/products/