• Panasonic Smart Coding, Data Compression, CCTV Compression

Smart Coding-technologie van Panasonic


Verlaag de kosten met Smart Coding-technologie

De Smart Coding-technologie van Panasonic is bedoeld om de totale exploitatiekosten van een videobewakingssysteem drastisch te verlagen. Deze technologie is onder andere te vinden in producten als de bulletcamera's van Panasonic. De Smart Coding-technologie is een slimme toevoeging aan een breed scala aan technologieën die al beschikbaar zijn voor producten van Panasonic en maakt gebruik van drie hoofdkenmerken om efficiënte compressie te realiseren:

  1. GOP-regeling (Group of Picture): vermindert de bitrate met tot wel 60%
  2. Frequency Divided Filter: vermindert de bitrate met tot wel 20%
  3. 3D multiproces ruisonderdrukking: vermindert de bitrate met tot wel 25%

Hoe werkt het?

De Smart Coding-technologie vermindert de bitrate van een videostream, waardoor minder bandbreedte wordt gebruikt en bestanden kleiner zijn. De GOP-functie zorgt ervoor dat er geen I-frame van beeldgegevens in statische gebieden wordt gemaakt. De VIQS-functie van Smart Coding werkt samen met de GOP-functie en zorgt ervoor dat gebieden met beweging normaal worden opgenomen, maar beelden van statische gebieden sterkt worden gecomprimeerd, met als resultaat een vermindering van de vereiste bandbreedte van 70%*.

De functie FDF (Frequency Divided Filter) werkt samen met de 3D-MNR voor een vergaande ruisonderdrukking in delen met weinig licht en draagt op die manier bij aan een lage bitrate van de stream. Dankzij de Smart Coding-technologie van Panasonic kan de benodigde ruimte voor gegevensopslag met wel 70%* afnemen. De enorm afname van zowel de benodigde bandbreedte als de bestandsgrootte die Smart Coding biedt, kan de bedrijfskosten van een hoogwaardig beveiligingssysteem tot een minimum beperken terwijl de kwaliteit zeer hoog blijft. 

 

panasonic, beveiligingsoplossingen, betaalbaar beveiligingssysteem, beveiligingscamera