Privacy gegarandeerd met maskeringsoplossing voor personen van Panasonic

Panasonic heeft binnen een reeks camera's en als onderdeel van pc-software een maskeringsoplossing voor personen geïntroduceerd waarmee gebruikers hun bedrijfspand en -terrein kunnen bewaken, terwijl de privacy van personen wordt gerespecteerd.

Deze oplossing is ontstaan door de wet op de gegevensbescherming van de Bondsrepubliek Duitsland die het recht beschermt van personen op privacy als het gaat om de omgang met hun persoonsgegevens. Dit betekent dat bewakingsbeelden waarop personen te herkennen zijn, wettelijk verboden zijn. Naar verwachting zal deze wet in alle EU-landen worden overgenomen.

Deze maskeringsoplossing maakt het mogelijk mensen onherkenbaar te maken terwijl hun silhouet hun bewegingen weergeeft. Dit biedt de mogelijkheid om de privacy van personen te respecteren en tegelijkertijd hun veiligheid en die van bedrijfsmiddelen te beschermen.

 “Met de maskeringsoplossing voor personen is het mogelijk om met één oplossing de privacy te respecteren en de veiligheid van mensen en locaties te garanderen,” zegt Gerard Figols, Product Marketing Manager bij Panasonic Security Solutions. “Het systeem is ontwikkeld voor logistieke bedrijven, die er hun pakketten mee kunnen bewaken terwijl de rechten van werknemers gerespecteerd worden. Maar omdat zowel werknemers als klanten worden beschermd, is deze oplossing met name ook interessant voor de retailsector en het bankwezen, waar voortdurende bewaking noodzakelijk is."

De maskeringsoplossing voor personen is beschikbaar voor camera's van de 3-, 5- en 6-serie en voor de 4K-camera's WV-SFN480 en WV-SFV481. Voor klanten die andere camera's geïnstalleerd hebben, is er een pc-softwareoplossing, waarmee de maskering van personen kan worden geïmplementeerd op analoge bewakingscamerasystemen van zowel Panasonic als andere fabrikanten.

De cameraoplossing is nu al verkrijgbaar, terwijl de introductie van de pc-oplossing gepland staat voor juni 2016. Ga voor meer informatie over de beveiligingsoplossingen van Panasonic naar https://business.panasonic.nl/security-oplossingen/ of https://nl.business.panasonic.be/security-oplossingen/