Current language: België- Nederlands

Volgende generatie SOLID SHINE: projector met laserlichtbron

Ontdek een heel nieuw niveau van helderdere visuele ervaringen die langer meegaan.

Onze onderhoudsvrije laserprojectoren zijn speciaal ontworpen om mensen te laten genieten van grote, heldere en kleurrijke beelden, een ervaring die ze zich nog lang zullen herinneren. 

Dankzij belangrijke vooruitgangen op het gebied van projectietechnologie zijn projectoren nu helderder, eenvoudiger te installeren en goedkoper te onderhouden dan ooit. Waarom? Omdat ze gebruik maken van lasertechnologie, die standaard een hoger rendement op de investering (ROI) oplevert en een langere levensduur heeft dan projectoren met lampen, met name voor grote evenementen en opstellingen met meerdere projectoren op tentoonstellingen of in musea.

Laserlicht in vergelijking met conventionele projectie met lampen:

LASER LIGHT SOURCE

 • Light source life span will last more than 20,000 hours
 • 20,000 hours maintenance free lifetime
 • Dust-resistant optical parts do not require filters
 • Operates at much lower temperature, requiring less energy
 • Instant-on/off technology reducing power consumption and making projector instantly usable
 • More eco-friendly
 • Adjusts power consumption according to room lighting and brightness of the image

 

LAMP AS LIGHT SOURCE

 • Bulbs no longer functional after brightness falls to 50%
 • Lamp-life range: 1,500 to 6,000 hours
 • Needs up to 13 lamp changes during 20,000 hrs lifespan
 • Need to change or clean filter to keep optical parts free of dust
 • Needs up to 20 costly maintenance visits during 20,000 hrs lifespan
 • Warm-up time up to two minutes
 • Cool-down time five minutes or more
 • Remains connected to power supply during cool-down time, increasing power consumption
 • Bulb contains mercury and other toxic materials
 • Runs at 100% power requirement at all times, causing additional heat output

 

 

ROI team’s evaluation over the second half of 2014 finds clear advantages for the Panasonic RZ670 against the projectors most purchased by the Higher Education and Museums & Galleries sectors:

 • Brighter better projection:           Cumulated Light Output 22% greater
 • Environmental stewardship:        Carbon emission reduced by 26%
 • Lifetime Cost of Ownership:        More than 11% lower
 
Source : ROI whitepaper on Laser projection

 

Dankzij de 35 jaar ervaring van Panasonic op het gebied van projectietechnologie, vertrouwen veel van 's werelds grootste schouwburgen, concertzalen en wereldberoemde musea op ons voor een ongeëvenaarde beeldkwaliteit en langdurige betrouwbaarheid. Panasonic heeft altijd voorop gelopen bij het ontwikkelen en introduceren van het meest uitgebreide assortiment laserprojectoren in de branche.

Dankzij onze doorlopende laserinnovaties bevinden we ons in de unieke situatie dat we een laserprojector kunnen maken die anders is: een die garant staat voor wel 20.000 uur onderhoudsvrije werking - van de hele projector, niet alleen de lichtbron - en die alle andere projectoren achter zich laat als het gaat om helderheid en kleurprestaties.

 

Unieke SOLID SHINE lasertechnologie, ontworpen voor topprestaties 

De SOLID SHINE lasertechnologie van Panasonic biedt solide betrouwbaarheid en langdurige, uniforme helderheid, waaraan conventionele lampprojectoren niet kunnen tippen. Met halfgeleider-laserlichtbronnen en het geheel nieuwe hittebestendige fosforwiel, is het SOLID SHINE projectorassortiment speciaal ontwikkeld voor ononderbroken 24/7-projectie en biedt het levendige kleuren waarvan de kwaliteit niet afneemt naarmate de projector ouder wordt.  

Panasonic recommends cleaning at point of purchase and after approximately 20,000 hours. Light source lifetime may be reduced depending on environmental conditions

 

SOLID SHINE voordelen

Uitstekende beeldkwaliteit

Nauwkeurige kleurweergave bij 3-chip DLP™-modellen

Door 3-chip DLP™-beeldvorming te combineren met de originele SOLID SHINE lasertechnologie van Panasonic, staan deze projectoren bij elke gelegenheid garant voor heldere beelden met rijke kleuren. Met onafhankelijke DMD-modules voor rood, groen en blauw, en een hoogwaardig kleurenfilterprisma voor uiterst nauwkeurige, Rec. 709-compatibele kleurprestaties. Een uitgebreid kleurengamma produceert verbluffend levensechte kleuren, met een nauwkeurigere witbalans voor een natuurlijke en levensgetrouwe weergave.

Verbeterde witbalans op 1-chip DLP™-modellen

Op 1-chip DLP™-modellen zijn de uitstekende prestaties van de SOLID SHINE-serie te danken aan een Quartet Colour Harmoniser-kleurenwiel met vier segmenten, dat het energieverlies van de lichtbron beperkt en op die manier de waargenomen helderheid verhoogt en de kleurnauwkeurigheid verbetert. Dit draagt bij aan het oplossen van de gebruikelijke problemen van kleur versus helderheid, door het witte segment uit het kleurenwiel te verwijderen en te vervangen door geel.  

De Quartet Colour Harmoniser reproduceert een breder kleurengamma dan vergelijkbare laserprojectoren, waardoor de witbalans beter instelbaar is en wittinten er uniformer uitzien op alle delen van het scherm.  SOLID SHINE laserprojectoren van Panasonic beschikken over een Quartet Colour Harmoniser waarmee de witbalans kan worden aangepast aan een breder scala aan kleurtemperaturen dan ooit tevoren. Daarnaast worden wittinten van een ongeëvenaarde uniformiteit geproduceerd voor een natuurlijke en realistische beeldkwaliteit.

SOLID SHINE: onovertroffen beeldkwaliteit

 • Bereik een beeldkwaliteit die ver uitstijgt boven die van lampsystemen
 • Realiseer een perfecte witbalans voor een natuurlijke en realistische beeldkwaliteit
 • Reproduceer een breder kleurengamma dan vergelijkbare laserprojectoren
 • Profiteer van verbeterde kleurreproductie, witbalans en waargenomen helderheid dankzij robuust hittebestendig fosforwiel
 • Projecteer een beeld waarvan de kleuren meer lijken op die in het echt dan ooit tevoren

 

Langdurige onderhoudsvrije betrouwbaarheid

Ongeëvenaarde prestaties bij lage bedrijfskosten

Deze onderhoudsvrije projectoren worden gekenmerkt door een lichtbron die lang meegaat, een laag energieverbruik en een stofbestendig luchtdicht ontwerp. 

 

Stofdichte prestaties

Projectoren van Panasonic worden getest op stofdichtheid onder extreme omstandigheden; dit maakt ze ideaal voor drukgebruikte ruimten (zoals collegezalen, musea en concertzalen), waar stof zich snel ophoopt; daardoor kunnen de beeldkwaliteit en de levensduur van het product afnemen.

SOLID SHINE laserprojectoren hebben een uniek luchtdicht optisch blok dat met glans voldoet aan alle vereisten van stofbestendigheidtests. Dit voorkomt dat stof de beeldkwaliteit aantast en draagt bij aan 20.000 uur onderhoudsvrije werking voor de hele projectoreenheid. Daarnaast hebben 3-chip DLP™-laserprojectoren van Panasonic een hoogwaardig luchtfilter en hermetisch afgesloten lichtbron, die de levensduur verlengt en de beeldkwaliteit in stand houdt op zeer stoffige plaatsen.

Particular matter per cubic metre in different environments

0.030 mg/m3

0.080 mg/m3

0.110 mg/m3

0.150 mg/m3

Clean environment General office environment High traffic environment Dusty environment
   
 • WHO Europe Guideline for dust resistance

Panasonic Dust Test Standard

 • Japanese Building Maintenance Association

 • ASHRAE (American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers)

Verbeterd filterloos design van de RZ21-serie

PT-RZ21K- en PT-RQ22K-projectors zijn uitgerust met een innovatief koelsysteem zonder filters. Deze unieke Panasonic-technologie zorgt voor een onderhoudsvrije werking en kan bij rook die in de omgeving van podia wordt gebruikt zeer goed van pas komen.

Het verbeterde DMD-blok heeft een eigen warmtepijpkoelsysteem in een tweede kamer die volledig is afgesloten en waar geen buitenlucht in kan komen. Deze extra luchtkamer zorgt ervoor dat de vitale onderdelen van de projector hun eigen luchtbron hebben, die niet kan worden beïnvloed door externe omstandigheden of stof.

Dankzij deze efficiënte constructie is de projector ook veilig te gebruiken op rokerige plekken.

Panasonic heeft een rooktest onder zware omstandigheden uitgevoerd:

Gesimuleerde test van 170 uur die de ROSCO-standaard hanteerde (rook op waterbasis*)

Resultaten van de test:

-De rook kwam het optische blok niet binnen
-Optica zoals het DMD-block, de laser en het fosforwiel werden beschermd tegen rook

* In een stoffige omgeving, zwaardere omstandigheden of voor gebruik van rook op oliebasis, raden wij het gebruik van een servicefilter aan om het risico op uitval vanwege de mogelijke ophoping van stof in de radiator te verminderen.
 

 

Geavanceerd vloeistofkoelsysteem zorgt voor betrouwbare werking

SOLID SHINE laserprojectoren hebben een uniek koelsysteem, dat speciaal is ontworpen om te voorkomen dat de temperatuur oploopt, door de laser-engine te beschermen en de laserlichtbronmodules te koelen - zelfs als deze constant werkt en bij omgevingstemperaturen tot 50 °C (122 °F)*.  Hiermee is een betrouwbare werking mogelijk zonder het nadeel van opdringerig en variërend ventilatorlawaai,

 

Vind de ideale mix van helderheid en onderhoudsvrije duurzaamheid

SOLID SHINE laserprojectoren bieden vijf verschillende regelstanden, waarmee u de ideale mix van helderheid en onderhoudsvrije lange levensduur kunt vinden. Deze eigenschap is ideaal bij gebruik in verduisterde omgevingen, zoals musea of in regelkamers en bewakingscentrales wanneer niet al het vermogen nodig is. In plaats daarvan kunnen gebruikers kiezen uit drie standen met een lagere helderheid voor een langere levensduur, zodat 365-dagen 24/7-gebruik kan toenemen tot 87.600 uur (ongeveer 10 jaar* ononderbroken werking) zonder de noodzaak om een vervangende lichtbron te installeren. Gebruikers profiteren van lagere bedrijfskosten doordat de helderheid niet hoger is dan het strikt noodzakelijke niveau. 

*Met OPERATING MODE ingesteld op LONG LIFE 3. Vervanging van andere onderdelen dan de lichtbron is wellicht nodig binnen deze periode. 24 uur per dag x 365 dagen per jaar x 10 jaar = 87.600 uur.

* Featured on PT-RZ670 models and above

 

Duurzame optische engine voor doorlopende betrouwbaarheid 

Laserprojectoren van Panasonic beschikken over een dual-drive optische laser-engine* met twee afzonderlijke lichtbronnen waarbij laserdiodes in modules zijn samengebracht. Dit betekent dat de projectie ononderbroken kan doorgaan in het onwaarschijnlijke geval dat de lichtbron het laat afweten - ideaal voor bedrijfskritieke toepassingen en belangrijke evenementen. Tevens helpt dit het afnemen van de helderheid en kleurkwaliteit tegen te gaan gedurende de 20.000 uur onderhoudsvrije levensduur.

*Exclusief PT-RZ570

 

Flexibele installatie

360-graden vrije installatie

SOLID SHINE laserprojectoren kunnen veilig in elke positie (verticaal of horizontaal) worden geïnstalleerd en 360 graden worden gedraaid onder elke hoek, waardoor ze geschikt zijn voor de meest uiteenlopende omgevingen en toepassingen 

Projectie op grote hoogte 

SOLID SHINE laserprojectoren kunnen op grotere hoogte (tot 4.200 m*) worden gebruikt dan producten met lampen, met naar verhouding minder verlies van helderheid.

*Afhankelijk van het model

Tot het uiterste getest 

Alle projectoren van Panasonic worden rigoureus getest op betrouwbaarheid, zodat u zeker kunt zijn dat het product voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van fabricagekwaliteit en dat het is ontworpen om lang mee te gaan.

 

Productassortiment

 

PROJECTORS VOOR GROTE LOCATIES

 

PROJECTORS MET VASTE MONTAGE

 

Brochures

Catalogue

Whitepaper

 

Awards

PT-RQ13K/RZ12K/RS11K wins iF Design Award 2016 PT-RQ13K wins 2016 DIGI Award for Best New Technology Innovation in Digital Signage Displays PT-RZ670 awarded Best Video Projection Product (10K Lumen or Less) by Rental Staging Systems magazine
     
PT-RZ670 wins DIGI Award for Best Next-Generation Display Device PT-RZ670 awarded Best New System Projector at 2014 InfoComm Awards "Hot Product Award" accolade from ProjectorReviews.com website

 

Casestudy's

 

BEKIJK CASESTUDY'S