Panasonic lanceert aanpasbare multi-touch videowall

Panasonic heeft een nieuwe ShadowSense-touchscreen videowall gelanceerd, die bedoeld is voor detailhandelaren, musea en hoogwaardige bedrijven. De flexibel te configureren multi-touch videowall wordt gebouwd met de 55-inch panelen van Panasonic, waardoor een kosteneffectieve en interactieve videowall van elk formaat samengesteld kan worden. De meest gebruikelijke configuraties zijn 2x2, 3x1, 3x2, 4x2 of 4x3. De touch-overlay functionaliteit kan als onderdeel van een servicepakket door Panasonic op locatie worden geïnstalleerd of als individuele maatwerkoplossing worden geleverd.

Er zijn drie verschillende types 55-inch panelen beschikbaar in 700 cd/m2 (VF1-SST en LFV70-SST) of 500 cd/m2 (LFV8-SST). Ze bieden allemaal een hoge helderheid met 24/7 robuuste werking. De verschillende types zijn allemaal ontworpen met een naadloze bezel, zodat er geen onderbreking is tussen de schermen.

De ShadowSense-technologie maakt gebruik van sensoren om de schaduw van een object te detecteren en de exacte locatie te bepalen. Het systeem kan maximaal 20 verschillende gelijktijdige aanraakpunten herkennen voor grotere videowanden, met 12 aanraakpunten in eenvoudige configuraties zoals 2x1. De technologie detecteert en wisselt automatisch tussen de invoerapparaten, zoals een vingertop, stylus of wisser, en kan ook onbedoelde aanrakingen identificeren en negeren.

Alle 55-inch panelen zijn aangepast op digitale bewijzering en de invoeren worden automatisch gesynchroniseerd met HDMI, DisplayPort, Digital Link en USB-connectiviteit. De schermen kunnen zowel staand als liggend worden gemonteerd.

In de woorden van Harmut Kulessa, Europese marketingmanager bij Panasonic, “Wij vinden het enorm belangrijk om een flexibele, aangepaste service te leveren die voldoet aan de behoeften van klanten. Daarom bieden we de optie voor installatie van de touch-overlay op locatie aan. Deze oplossing biedt een volledig naadloos ontwerp van hoogwaardige interactieve afbeeldingen met een overlay die zorgt voor een snelle respons in realtime, hoge aanrakingsnauwkeurigheid en uitstekende prestaties in lichte ruimtes zonder onderbreking tussen de schermen.”

Elke touch-videowall wordt in samenspraak met Panasonic op maat gemaakt.                                                       

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar: https://business.panasonic.nl/visual-system/