Panasonic introduceert twee nieuwe veelzijdige en kostenefficiënte series PRO 4K displays

Daar waar de SQE1-serie 24 uur per dag en 7 dagen per week in bedrijfs- en openbare ruimten topkwaliteit levert, is de CQE1-serie perfect geschikt voor gebruik in klaslokalen, in de detailhandel en in de horeca.

Panasonic kondigt vandaag twee nieuwe series 4K UHD LCD schermen aan, de SQE1 en de CQE1. De SQE1-serie is een veelzijdige lijn van geavanceerde professionele displays die ontworpen zijn om intensief of zelfs 24 uur per dag te worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het verstrekken van openbare informatie, als informatiebord in winkels of in een video call-omgeving. De CQE1-serie is een zakelijke lijn van displays met 4k-beeldkwaliteit, en is ontworpen voor vergaderzalen en het klaslokaal, evenals de retail- en horecabranche.

 

De SQE1-serie: ontworpen voor 24/7 betrouwbare werking

De SQE1-serie, die het huidige SQ1-assortiment opvolgt, is een collectie high-end heldere en duurzame 4K UHD LCD-schermen met extra wi-fi mogelijkheden en een scala aan functies. De serie bevat schermen met zeven verschillende LCD-paneelmaten, variërend van 43 tot 98 inch. De SQE1-serie levert een superieure helderheid van 500 cd/m2 en is perfect geschikt voor grote binnenruimtes. Dankzij de staande weergavemodus kan informatie ook duidelijk worden weergegeven in een winkelomgeving of op publiekslocaties. Het IPS-paneel zorgt voor een scherpe weergave, ook voor mensen die het scherm van opzij bekijken.

 

De SQE1-serie is ontworpen voor openbare omgevingen zoals winkels en winkelcentra, treinstations, vliegvelden en andere vervoersknooppunten waar 24 uur per dag, 7 dagen per week gebruik wordt gemaakt van de borden. De connectiviteit en de weergave-opties maken de schermen ook ideaal voor moderne vergaderzalen, of voor gebruik bij lezingen en presentaties.

 

Ontworpen voor eenvoudige samenwerking

De SQE1-serie voorziet in een groot aantal display- en connectiviteitsopties waardoor de inhoud snel en eenvoudig kan worden gedeeld via een reeks innovatieve technieken.

 

Panasonic was de eerste die de mogelijkheden van de Intel® Smart Display Module (SDM) integreerde in zijn 4K hoge resolutie LCD-schermen. De SQE1-serie is uitgerust met de Intel® SDM-slot, dat kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan zakelijke functies, bijvoorbeeld als ingebouwde PC voor digitale bewegwijzering en als terminal board voor uitzendingen en evenementen.

 

De SQE1-serie, en de SQ1-serie die eraan voorafging, kan ook exclusief worden gebruikt met de terminal board (Intel® SDM)-ontvanger die is ontworpen voor gebruik met het nieuwe draadloze presentatiesysteem van Panasonic, PressIT. PressIT is beschikbaar in november 2020 en maakt samenwerken op het scherm mogelijk met slechts één druk op de knop. Voor het gebruik ervan is geen software/driver-installatie of netwerkverbinding nodig en het device kan video- en audiosignalen van PC's, iOS/Android en mobiele apparaten aanleveren.

 

Mocht de gebruiker de voorkeur geven aan een volledig kabelloze 4K-oplossing, zonder dongle, kan het SDM-slot ook worden gebruikt om WolfVision's Cynap Pure BYOD draadloze presentatieoplossing volledig te integreren in de SQE1-displays. Dit flexibele systeem is compatibel met alle besturingssystemen die de screen mirroring-protocollen van AirPlay®, Miracast™ en Chromecast™ ondersteunen, en biedt vele configuratie- en remote beheeropties.

 

Extra display- en connectiviteitsopties

De inhoud kan door middel van een HTML5 Android webbrowser of een USB-mediaspeler die 4K/60p-signalen ondersteunt direct op het scherm worden weergegeven, zonder dat er een set-top box nodig is. Het is ook mogelijk om video’s, presentaties en foto's direct vanaf een Windows PC te streamen met één-op-één draadloze communicatie via Wireless Display.

 

De serie is uitgerust met HDMI-aansluitingen, een DisplayPort (In/Out) die in serie kan worden geschakeld voor gelijktijdige weergave van 4K-beelden, en een USB Type-C voor het aansluiten van mobiele apparaten. Deze zijn beschikbaar naast de standaard seriële, USB-, LAN-, VGA/PC- en audioaansluitingen en ingebouwde luidsprekers.

 

De CQE1-serie voor de retail, vergaderingen en klaslokalen

De CQE1-serie is een allround, professioneel assortiment van 4K UHD LCD-schermen. De displays zijn perfect voor kostenefficiënt gebruik in vergaderzalen of klaslokalen en voor het weergeven van beelden en voor digitale bewegwijzering in de detailhandel en de horeca. De displays zijn verkrijgbaar in zeven modellen, van 43 tot 98 inch, en leveren dankzij het heldere IPS-scherm met 400 cd/m2 helderheid (het 98 inch model heeft een helderheid van 500 cd/m2) 4K-beeldkwaliteit en een uitstekende kijkervaring vanuit elke positie. De serie is gebouwd voor dagelijks gebruik van 16 uur per etmaal, wat zowel de betrouwbaarheid als de prijs-kwaliteitverhouding ten goede komt. Het grootste scherm, van 98 inch, is ontworpen voor 24/7 operationeel gebruik.

 

De serie is uitgerust met een verscheidenheid aan connectiviteitsopties, en is daardoor veelzijdig inzetbaar. Het scherm toont content, zoals digitale bewegwijzering, rechtstreeks vanaf de HTML5-browser of via een USB-mediaspeler die 4K/60p-signalen ondersteunt. Video's, presentaties en foto's kunnen direct vanaf een Windows PC worden gedeeld met behulp van Wireless Display.

 

De CQE1-serie is ook compatibel met PressIT, wanneer de display is aangesloten op de Set-top-box-ontvanger versie van Panasonic's nieuwe draadloze presentatiesysteem.

 

Als alternatief kunnen terminals worden gebruikt om externe apparaten aan te sluiten op de beeldschermen; daarvoor zijn 4 HDMI-aansluitingen beschikbaar die HDMI CEC ondersteunen om het beeldscherm en de aangesloten apparaten samen te kunnen bedienen; USB Type-C voor het aansluiten van mobiele apparaten, evenals seriële, USB-, LAN-, PC- en audioaansluitingen en ingebouwde luidsprekers.

 

Beide Panasonic-series zijn beschikbaar vanaf november 2020 (afhankelijk van de grootte van het scherm). Klik hier voor meer informatie over de Panasonic SQE1-serie. Klik hier voor meer informatie over de Panasonic CQE1-serie.