Panasonic LinkRay maakt gegevensoverdracht via licht mogelijk

LinkRay, het op licht gebaseerde gegevensdistributieplatform dat Panasonic op ISE 2016 als concept introduceerde, wordt dit jaar uitgerold.

Het LinkRay-platform wordt beschikbaar in 2017 en maakt gebruik van LED-licht om informatie over te brengen naar mobiele toestellen zoals smartphones en tablets. Digitale informatieschermen, borden en lichtbronnen kunnen zo worden omgezet in 1-2-1 marketingtools voor smartphones, wat het gebruik van QR-codes overbodig maakt.

Gegevens die vanuit LinkRay-zenders verzonden worden, kunnen door gebruikers worden ontvangen met behulp van hun smartphonecamera. Informatie kan worden gedownload en in de taal van de gebruiker worden weergegeven. Dit verrijkt de ervaring van bezoekers op plaatsen zoals musea en galerijen, maar zeker ook in de retail.

De LinkRay-technologie wordt beschikbaar in verschillende professionele displays (42, 49 en 55 inch) en een voedingseenheid met een constante spanning en ook in een Fixed ID-modulator. Deze modulator levert LinkRay ID-codes aan een aangesloten LED-lichtbron, zoals een informatiebord of een lamp. De introductie van grotere displays van 70 inch en 80 inch staat gepland voor de winter van 2017.

“We hebben analysemogelijkheden opgenomen in het LinkRay-platform zodat ook marketing en managementteams hier voordelen uit kunnen halen. Zo kunnen zij statistieken raadplegen over hoeveel bezoekers de displays hebben gescand, om zodoende inzicht te krijgen in de populariteit van verschillende aanbiedingen of exposities,” legt Enrique Robledo, Marketing Manager bij Panasonic uit.

Bezoek Panasonic in hal 1, stand H20, ISE 2017, in de RAI in Amsterdam, 7-10 februari, of de microsite van het evenement: business.panasonic.eu/ISE2017

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar https://nl.business.panasonic.be/visual-system/