Panasonic komt met meer helderheid op ISE 2016

Een 28.000-lumen laserprojector, een videowandscherm met een rand van 1,8 mm en de meest compacte 10.000-lumen DLPTM-laserprojector met 1 chip zijn enkele van de innovaties die Panasonic toont op ISE 2016 in de RAI in Amsterdam.

Op de stand van Panasonic kunnen bezoekers een 'robotervaring' - of RobEx - ondergaan, ontwikkeld in samenwerking met evenementenbedrijf XPION. Door de combinatie van industriële robots met 98-inch 4K-schermen wordt een overweldigende kijkervaring gecreëerd.

Op het gebied van projectie introduceert Panasonic de PT-RZ31K, de serie DLPTM-projector met 3 chips met de hoogste helderheid. Deze projector maakt gebruik van de SOLID SHINE-lasertechnologie. De projectoren, die in het najaar van 2016 in zowel WUXGA als SXGA+ verkrijgbaar zullen zijn, hebben elk een helderheid van 28.000 lumen.

Deze projectoren zijn bedoeld voor verhuur en evenementenorganisaties en bieden een ononderbroken onderhoudsvrije werking. De compacte projectors zijn compatibel met de bestaande lenzen van Panasonic voor DLPTM-projectors met 3-chips, zodat operatoren lenzen kunnen delen met hun andere apparatuur.

Daarnaast onthulde Panasonic de lichtste en meest compacte 10.000-lumen DLPTM fosfor-laserprojector met 1 chip. De PT-RZ970-serie bestaat uit drie modellen en biedt een helderheid van 10.000 lumen. Deze serie bouwt voort op de kenmerken en technologie van de veelvuldig bekroonde PT-RZ670-serie, maar met een ongeveer 1,5 keer zo hoge helderheid.

ISE 2016 was ook het decor voor de introductie van drie nieuwe projectors in de 5000-lumen klasse: de PT-RZ570, de PT-FZ570 en de kleine, lichtgewicht PT-EZ590, bedoeld voor vergaderruimten en klaslokalen.

Panasonic toonde tevens een uitgebreid assortiment displays. Met de EF1-serie worden 84-, 75- en 32-inch displays toegevoegd aan de huidige instapserie en focust Panasonic op een hoge beeldkwaliteit, betrouwbaarheid en op autonome functionaliteit in stijlvolle IPS-panelen.

Ook nieuw is de BF1-serie, een interactief whiteboard met een intuïtieve interface waarbij geen pc nodig is. De BF1-serie staat gepland voor juli 2016 en is uitgerust met Colour Universal Design, een antireflectiescherm en een aantal bedrade aansluitingen.

Het derde scherm is een 55-inch videowandscherm, dat verkrijgbaar zal zijn in september 2016. Voorzien van een randreedte van slechts 1,8 mm zorgt het scherm voor een naadloos beeld voor elektronische borden en informatieschermen.

Daarnaast toonde Panasonic op ISE 2016 de nieuwe Light ID-technologie, waarmee op eenvoudige wijze content voor informatie, entertainment, bewegwijzering en reclame kan gedeeld worden via een mobiele app. Hiervoor worden Light ID's verzonden met behulp van de ledschermtechnologie.

Jan Markus Jahn, Director Visual System Solutions bij Panasonic: "Onze aanwezigheid op ISE 2016 is groter en beter, met onze grootste stand ooit en meer visuele toepassingen dan ooit tevoren. We beschikken nu over een zeer omvangrijk assortiment projectoren en schermen. Ik durf zonder meer te stellen dat Panasonic voor elke eindgebruiker geschikte end-to-end visuele oplossingen aanbiedt."

Bezoek voor meer informatie over het assortiment van Panasonic Visual System Solutions van 9 - 12 februari de stand 1-H20 van Panasonic op de ISE 2016, in de RAI in Amsterdam of ga naar https://nl.business.panasonic.be/visual-system/