Panasonic komt met laseruitvoering van populaire projector

Panasonic introduceert op ISE 2017 een nieuwe projector van 20.000 lumen met een laserlichtbron. Deze nieuwe projector zal een variant worden van de bestverkochte projector met hoge helderheid van Europa, de PT-DZ21K.

De PT-RZ21K is een 3-chip DLP™ SOLID SHINE-laserserie die bestemd is voor de verhuur- en evenementensector. De serie is compatibel met bestaande lenzen van Panasonic en wordt geleverd met een even compacte en lichte behuizing als de DZ21K, die sinds de introductie in 2012 is uitgegroeid tot de standaard in de branche.

De RZ21K genereert met behulp van twee halfgeleider-laserdrives een helderheid van maximaal 20.000 lm bij een WUXGA- of SXGA+-resolutie. Dankzij een duurzaam stofbestendig optisch systeem kan de projector langer onderhoudsvrij werken dan concurrenten met een lamplichtbron.

“In de sector is er een overgang gaande van lampen naar lasers”, legt Hartmut Kulessa, European Marketing Manager bij Panasonic uit. “Onderzoek van Panasonic heeft aangetoond dat veel projectieprojecten niet worden gerealiseerd vanwege de hoge bedrijfskosten bij het vervangen van lampen en de onderhoudsvereisten. Wij verwachten dat de markt voor projectie verder zal groeien door de omschakeling van de populairste hogehelderheidsprojector in de branche naar laser.”

“We hebben gezorgd dat de RZ21K even lichtgewicht is als andere projectoren in deze klasse, waardoor er makkelijk mee om te gaan is. Dit vergemakkelijkt het transport en de installatie voor installateurs en technici bij grote evenementen. Het voordeel van laserprojectoren is dat verhuurbedrijven bovendien veel makkelijker de helderheidsniveaus in stand kunnen houden dan met een lampversie.”

De PT-RZ21K-serie bestaat uit de PT-RZ21K (WUXGA) en de RS21K (SXGA+) en is naar verwachting leverbaar vanaf het najaar van 2017.

Bezoek Panasonic in hal 1, stand H20, ISE 2017, in de RAI in Amsterdam, 7-10 februari, of de microsite van het evenement: business.panasonic.eu/ISE2017

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual Systems naar https://nl.business.panasonic.be/visual-system/