Panasonic onthult serie 4K-beeldschermen

Tijdens ISE heeft Panasonic een nieuwe serie 4K-beeldschermen voor professioneel gebruik onthuld, met 6 nieuwe modellen met schermgroottes van 43 tot 86 inch.

De basismodellen hebben een helderheid van 350 cd/m2, waardoor ze ideaal zijn voor winkelcentra, showrooms, vergaderruimten en klaslokalen. De twee grootste schermen (86/75 inch) beschikken ook over In-Plane Switching-technologie. Die zorgt ervoor dat kleuren nauwkeurig blijven en het zicht even helder is als er vanuit een andere hoek naar het scherm wordt gekeken.

De nieuwe reeks beeldschermen combineert 4K-kwaliteit met een dun ontwerp en een stijlvolle, smalle rand, wat het schermoppervlak in verhouding tot de grootte van het beeldscherm maximaliseert.

Om het nieuwste videomateriaal in 4K en Full HD te ondersteunen, hebben alle beeldschermen twee HDCP 2.2-compatibele HDMI-aansluitingen, waarmee inhoud met DRM-bescherming kan worden afgespeeld. Net als alle andere beeldschermen in deze serie beschikt de EQ1 over een VESA-compatibele steun.

"Bij het ontwerpen van de EQ1-serie lag de nadruk op het vereenvoudigen van installatie, configuratie en bediening van de beeldschermen”, vertelt Marketing Manager Enrique Robledo van Panasonic. "Ze hebben allemaal een USB-mediaspeler die 4K- en Full HD-inhoud kan weergeven zonder dat er externe kabels of een settopbox nodig zijn. In een lokaal netwerk kan inhoud ook worden bijgewerkt met behulp van een masterapparaat met USB-aansluiting, dat via LAN is gesynchroniseerd met meerdere beeldschermen."

Met de Multi-Monitoring & Control-software van Panasonic kunnen één of meer beeldschermen worden beheerd en bediend. Deze gratis software bevat eenvoudige bedieningsmogelijkheden, die kunnen worden uitgebreid met behulp van Early Warning-software voor beeldschermen in netwerken – ideaal voor scholen, detailhandel en kantoren.

Bezoek Panasonic tijdens ISE2018 van 6 tot 9 februari in hal 1, stand H20 in de RAI in Amsterdam of ga voor meer informatie over de EQ1-serie en andere visuele systemen van Panasonic naar: https://nl.business.panasonic.be/visual-system/