Panasonic lanceert nieuwe reeks geruisloze 1-chip DLP projectoren

Panasonic heeft een nieuwe serie 1-chip DLP™ projectors met hoge helderheid geïntroduceerd die de stilste zijn in hun klasse. De PT-DZ780-projectors zijn bedoeld voor 24-uurs gebruik voor openbare displays en borden en voor verhuur en evenementen. De projectors hebben een vloeistofkoeling die het geluidsniveau reduceert tot slechts 30 dB bij projecties met het volle lampuitgangsvermogen.

De projector met twee lampen levert 7000 lumen bij WUXGA-resolutie en introduceert een groot aantal premium-kenmerken die doorgaans voorbehouden zijn aan topprojectors voor grote evenementen.

Hartmut Kulessa, Europees productmarketingmanager voor Panasonic: "We hebben opnieuw voor een projector van installatieklasse een reeks specificaties opgesteld waarmee de DZ780-serie zich onderscheidt van de concurrentie. Bovendien zijn de totale exploitatiekosten van deze serie lager door de verdubbeling van het vervangingsinterval van de lampen in de normale stand ten opzichte van vergelijkbare modellen tot 4000 uur. Men hoeft ook de luchtfilter niet te vervangen, want de hermetisch afgesloten optische motor is stofdicht."

De twee lampen en de Relay-modus maken continu gebruik mogelijk, met de garantie dat het afspelen niet onderbroken wordt bij lampuitval. Bovendien wordt, voor het eerst op dit niveau, de high-end System Daylight View 2 gecombineerd met de dynamische RGB-booster met de bewezen Detail Clarity Processor-technologie van Panasonic. Dit garandeert een levendige kleurweergave, uitzonderlijke gedetailleerdheid en hoge helderheid, zelfs in helder verlichte ruimten.

De functionaliteit is ongeëvenaard, met geometrische aanpassing voor projectie op gebogen schermen en ondersteuning van meerdere schermen met colour matching en edge blending. De DZ780-serie is bovendien compatibel met de optionele Geometric Manager Pro en Auto Screen Adjustment plug-in software waarmee projectors automatisch worden ingesteld en gekalibreerd in een netwerk voor projectie op meerdere of gebogen schermen.

Exclusief voor deze klasse projectors is het feit dat de DZ780-serie nu compatibel is met het verlichtingsbeheerprotocol Art-Net DMX. De serie is tevens voorzien van DIGITAL LINK, waarmee overdracht van 1080p-content via één kabelverbinding over lange afstanden tot 150 m (100 m voor WUXGA-resolutie) mogelijk is.

De DZ780-serie bestaat uit de PT-DZ780 (7000 lm, WUXGA), PT-DW750 (7000 lm, WXGA) en de PT-DX820 (8200 lm, XGA) en is naar verwachting verkrijgbaar vanaf april 2015.

1) 7000 lm-bereik (februari 2015)