Panasonic brengt verbeterde 5.000 lumen projectoren op de markt

Panasonic introduceert op de ISE 2016 in Amsterdam drie nieuwe series projectoren in de 5000-lumen klasse, die bedoeld zijn voor onderwijs en bedrijfsleven. De PT-RZ570 is uitgerust met een robuuste DLP™-module met 1 chip voor een WUXGA-resolutie en een nieuwe generatie halfgeleider-laserdioden. De projector heeft bovendien een Quartet Colour Harmoniser-kleurenwiel met vier segmenten dat energieverlies van de lichtbron vermindert. Daardoor neemt de helderheid toe en verbetert de kleurnauwkeurigheid.

Deze nieuwe serie projectoren heeft een helderheid van 5.200 lumen, een schitterende beeldkwaliteit en een onderhoudsvrije werking van 20.000 uur. Deze eigenschappen maken de projector ideaal voor middelgrote collegezalen waar projectoren intensief gebruikt worden.

Naast de PT-RZ570 introduceert Panasonic ook de PT-EZ590-serie. De serie met kleine en lichtgewicht projectoren is de opvolger van de populaire EZ-serie multipurpose lcd-projectoren. Ze zijn vooral bedoeld voor klaslokalen, vergaderzalen en collegezalen. Ze leveren maximaal 5.400 lumen in de WUXGA-resolutie (6200 lm in XGA) en een contrast dat met 10.000:1 meer dan twee maal groter is dan dat  van de voorgangers, terwijl het geluidsniveau verlaagd is tot 29 dB. Dankzij de verwisselbare lenzen staat deze serie garant voor een flexibele installatie.

De derde serie is de PT-FZ570-serie lcd-projectoren die bedoeld is voor het hoger onderwijs. Ze biedt projectoren met een uitzonderlijke duurzaamheid, een uitstekende beeldkwaliteit en ze vergen weinig onderhoud.

De projectoren zijn ontworpen voor langdurig gebruik. Ze hebben een lampvervangingscyclus van 8000 uur in ECO-modus en herbruikbare Super Eco-filters met een vervangingscyclus van 16.000 uur. Dat betekent een jarenlange onderhoudsvrije werking. Het grote zoombereik en de lens-shift maken dit de ideale projector voor bestaande installaties, waarin een verouderde projector vervangen moet worden.

Deze projectoren zijn een update van de bekroonde PT-FW430-serie en verkrijgbaar in twee varianten met 4500 lumen: de PT-FZ570 met WUXGA-resolutie en de PT-FW530 met WXGA-resolutie, elk met een contrastverhouding van 10.000:1. Ze zijn dankzij de vaste lens met een groot zoom- en verschuivingsbereik bij uitstek geschikt voor het eenvoudig vervangen van bestaande projectoren.

"We hebben een serie projectoren geïntroduceerd die voldoet aan de behoefte van veel intensieve gebruikers zoals musea, winkels, kleine kantoren, vergaderruimtes en klaslokalen; een echte versterking van ons assortiment", aldus Hartmut Kulessa, Panasonic Projector Marketing Manager.

De PT-RZ570 is leverbaar vanaf maart 2016, de series PT-EZ590 en PT-FZ570 vanaf april 2016.

Bezoek op 9 tot en met 12 februari stand 1-H20 van Panasonic tijdens ISE 2016 voor een demonstratie of ga voor meer informatie over het assortiment van Panasonic Visual System Solutions naar https://business.panasonic.nl/visual-system/