Panasonic introduceert lichtste 4K projector ter wereld

Panasonic brengt binnenkort 's werelds lichtste en meest compacte 3-chip DLP-laserprojector uit, met een resolutie die hoger is dan 4K. De PT-RQ13K, die voor het eerst op ISE 2015 werd getoond, heeft een Quad Pixel Drive die gedetailleerde, filmachtige 4K+-beelden produceert.

De optische as van de projector kan met een hoge framerate van wel 240 Hz zowel horizontaal als verticaal verschoven worden, waardoor van één pixel vier verschillende pixels worden gemaakt en de pixeldichtheid van het beeld verviervoudigd wordt. De nieuwste generatie Detail Clarity Processors analyseert de behoefte aan extra pixels en optimaliseert de output voor vloeiende, gedetailleerde beelden met een hoog contrast.

“Panasonic is vanwege de constructiekwaliteit en compactheid van zijn projectoren van oudsher zeer populair in de verhuur- en evenementenmarkt”, verklaart Hartmut Kulessa, Europees Projector Product Marketing Manager bij Panasonic. “De behuizing van de PT-RQ13K is ongeveer half zo groot als die van sommige concurrerende producten met een 4K-resolutie, kan 360 graden gedraaid worden en is compatibel met onze huidige 3-chip lenzen. De projector is hierdoor zeer aantrekkelijk voor de verhuur- en evenementensector.”

De projector beschikt bovendien over een failsafe dual-drive optische laserengine die een levensduur van de lichtbron van 20.000 uur garandeert waarbij de laserlichtbron 24/7 kan gebruikt worden.

Het nieuwe vloeistof-koelsysteem verlaagt het geluidsniveau en maximaliseert de prestaties van de laserlichtbron waardoor een platform gecreëerd wordt dat nieuwe mogelijkheden biedt voor de digitale informatiesector, zoals permanente shows met 3D-mapping.

De PT-RQ13K is vanaf november 2015 leverbaar en heeft een adviesverkoopprijs van € 89.286 (excl. btw)

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar https://business.panasonic.nl/visual-system of https://nl.business.panasonic.be/visual-system/.