Panasonic introduceert SOC-displays op ISE 2016

Panasonic lanceert een nieuwe serie displays voor digital signage met een system-on-a-chip open source platform

Panasonic introduceert tijdens ISE 2016 een nieuwe serie displays met een system-on-a-chip open source platform. Deze nieuwe AF1-serie bestaat uit eenvoudige, betrouwbare en uitbreidbare displays specifiek bedoeld voor digital signage in de retail, voor evenementen en andere commerciële toepassingen. De displays beschikken over een op Android™ en HTML5 gebaseerd OpenPort-platform™. Daarnaast zijn ze voorzien van een 1 GHz quad-core processor, 1 GB RAM en 8 GB interne opslagruimte. Deze serie is een uitstekend alternatief voor duurdere externe 'Wintel-systemen’, waarvoor meestal ook bekabeling, extra bevestigingen en installatie nodig is.

De displays hebben een rand van 6,3 mm en zijn leverbaar in de formaten 42 inch, 49 inch en 55 inch. Ze zijn allemaal gemaakt voor gebruik 24 uur per dag in zowel liggende als staande richting. Het IPS-scherm met een lichtsterkte van 500 cd/m2 staat garant voor uitstekende zichtbaarheid, ook buiten de zichtas. Tilt-installatie tot 45 graden naar voren of achteren wordt ook ondersteund.

Enrique Robledo, European Marketing Manager bij Panasonic: "De displays van de AF1-serie zijn Google-gecertificeerd. Hierdoor kunnen softwarebedrijven speciale apps voor digitale borden en andere toepassingen maken. Geverifieerde apps kunnen zelfs op afstand geïnstalleerd worden vanaf de appserver van Panasonic of lokaal toegevoegd worden met behulp van een USB-stick of micro-SD-kaart. Welke softwarepartners apps ontwikkelen voor het Panasonic Open Platform wordt bekendgemaakt zodra hun apps beschikbaar zijn."

Een ingebouwde mediaspeler en WiFi®-mogelijkheden vereenvoudigen het gebruik van de displays aanzienlijk en maken een externe speler voor het afspelen van video's en foto's overbodig. Dankzij de open API kunnen gebruikers de displays bedienen met software van andere leveranciers, die op het OpenPort-platform werkt.

"Het OpenPort-platform™ biedt professionals de mogelijkheid om inhoud heel eenvoudig aan te passen en bij te werken,” verklaart Robledo. “Daarnaast wordt er tegelijk ingespeeld op de veranderende behoeften in de toekomst. Panasonic’s combinatie van de heldere beeldkwaliteit en bewezen betrouwbaarheid maken van de AF1-serie een kosteneffectieve en op zichzelf staande oplossing voor digitale signage met een hoge impact.”

Als u een demonstratie van de nieuwe displays wilt zien, bezoek dan de stand van Panasonic in hal 1-H20 op ISE 2016, in de RAI in Amsterdam, van 9 tot 12 februari 2016.

 

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar: https://business.panasonic.nl/visual-system/