Panasonic levert visuele oplossingen voor ceremonies van de Olympische en Paralympische Spelen 2016

Meer dan 100 projectoren voor de openings- en slotceremonies

Panasonic Corporation heeft een overeenkomst getekend als ‘Official Ceremony Partner’ van het Olympisch organisatiecomité van de Olympische en Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. In het kader van deze overeenkomst levert Panasonic visuele oplossingen voor de ceremonies van de Olympische en Paralympische Spelen deze zomer. Zo zullen meer dan 100 compacte projectoren met een helderheid van 20.000 lumen (PT-DZ21K2), meerdere Broadcast Grade 2-M/E live switchers (AV-HS6000-serie) en andere apparatuur geleverd worden.

Panasonic draagt als officiële Olympisch partner in de categorie audio- en visuele apparatuur bij aan de openings- en slotceremonies door indrukwekkende beelden te leveren aan kijkers die de fantastische ceremonies in Rio de Janeiro meebeleven.

In het kader van deze partnerovereenkomst en gebruik makend van de geavanceerde Panasonic-technologie en de jarenlange ervaring met grote evenementen als de Olympische Spelen, werkt Panasonic nauw samen met de ceremonie-afdeling van Rio 2016 en met het productiebedrijf CC2016 (Ceremony Cariocas). Panasonic levert een kant-en-klare visuele oplossing, inclusief het ontwerp van het projectorsysteem, de bediening en het onderhoud van de visuele systemen voor de Olympische en Paralympische Spelen op locatie.

"Panasonic is trots dat we voor het eerst 'Official Ceremony Partner' zijn om zo de ceremonies van de Olympische Spelen kunnen ondersteunen en zo bij te dragen aan hun succes. Tijdens Rio 2016 zullen ongetwijfeld unieke en spectaculaire ceremonies te zien zijn en onze engineers zullen de toeschouwers in het Maracana-stadion en kijkers over de hele wereld een fantastisch spektakel voorschotelen,” aldus Satoshi Takeyasu, Executive Officer bij Panasonic.

"Op vrijdag 5 augustus 2016 zal de wereld zien hoe de kracht en de passie van het kleurrijke Braziliaanse erfgoed door duizenden artiesten en een fantastisch script tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro tot leven worden gewekt,” aldus Sidney Levy, CEO van Rio 2016. “Met een spectaculaire show, ontworpen door een van de meest getalenteerde creatieve teams, laten we een wereldwijd publiek van miljarden kijkers het beste van de Braziliaanse cultuur zien. We kondigen met trots aan dat we onze dromen waar gaan maken met visuele oplossingen van Panasonic.”

Voor de Olympische en Paralympische Spelen in Rio in 2016 levert Panasonic ook led schermsystemen, professionele geluidssystemen, televisieapparatuur, audiovisuele bewakingscamerasystemen en tv's. Panasonic onderschrijft het motto ‘Sharing the Passion’ en gaat de spanning, passie en dynamische prestaties van 's werelds beste sporters laten zien aan toeschouwers op de Spelen en de kijkers thuis over de hele wereld.