Panasonic ontwikkelt projector die 10 jaar zonder onderhoud kan

Panasonic introduceert met de PT-RZ575, een nieuwe short-throw laserprojector voor toepassingen in controlekamers, met een extra lange onderhoudsvrije levensduur van tot wel 10 jaar. Deze nieuwe projector heeft een lichtopbrengst van 5200 lumen en een contrastverhouding van 20.000:1. De projector levert dankzij een modus voor constante helderheid jarenlange stabiele prestaties voor bedrijfskritieke activiteiten in de doorgaans verduisterde omgeving van een controlekamer.

De unieke SOLID SHINE™ lasertechnologie van Panasonic geeft de projector een solide betrouwbaarheid en zorgt voor ongeëvenaarde niveaus van uniforme helderheid. Een stofdichte behuizing, luchtdicht optisch blok en ontwerp zonder filter dragen bij aan de onderhoudsvrije werking.

“De lasers uit het SOLID SHINE assortiment van Panasonic hebben vijf verschillende bedrijfsstanden, waarmee de ideale mix van helderheid en onderhoudsvrije lange levensduur geboden wordt”, zegt Hartmut Kulessa, Panasonic Projector Marketing Manager. “Dit is ideaal in verduisterde omgevingen zoals controlekamers, omdat vol vermogen daar vaak niet nodig is. Gebruikers kunnen kiezen uit maximaal drie modi voor een lagere lichtopbrengst en een langere levensduur, die de levensduur bij een werking van 24/7, 365 dagen per jaar, tot 87.600 uur verlengt. Dat staat gelijk aan ongeveer 10 jaar ononderbroken gebruik zonder onderhoud.”

De RZ575 is gemaakt voor ononderbroken projectie en biedt levendige kleuren die in de loop der tijd niet afnemen. Daarnaast beschikt de projector over een duurzame dual-drive optische laser-engine die de projector twee afzonderlijke lichtbronnen geeft. Hierbij worden de laserdioden gegroepeerd tot modules, waardoor ononderbroken projectie mogelijk is in het onwaarschijnlijke geval dat een lichtbron uitvalt: ideaal voor bedrijfskritieke toepassingen.

“Panasonic is innovatieleider op het gebied van laserprojectie en biedt onderhoudsvrije en filterloze projectoren die ontworpen zijn voor intensief gebruik met jarenlange helderheid voor onderwijsinstellingen, musea, tentoonstellingen en digitale informatietoepassingen”, zegt Hartmut Kulessa.

De PT-RZ575 is beschikbaar in het najaar 2016

Ga voor meer informatie over de SOLID SHINE laserprojectietechnologie van Panasonic naar: https://business.panasonic.nl/visual-system/solid-shine-next-generation