Panasonic vergroot assortiment netwerkschermen voor digital signage

Met de introductie van de EF1-serie heeft Panasonic het assortiment elektronische informatieschermen uitgebreid. Aan de LFE8-serie, geïntroduceerd op ISE 2015, zijn 84-, 75- en 32-inch schermen toegevoegd.

De EF1-serie is gericht op een hoge beeldkwaliteit, betrouwbaarheid en op zichzelf staande functionaliteit in een IPS-paneel. Elk scherm heeft een ingebouwde USB-mediaspeler, zodat er geen settup-box of aangesloten pc nodig is voor de basisfunctionaliteit. Als de schermen via een LAN en een hub op elkaar worden aangesloten, is gesynchroniseerd afspelen met een USB-mediaspeler mogelijk op meerdere schermen.

European Marketing Manager van Panasonic, Enrique Robledo: "Met de efficiënte ledtechnologie, die garant staat voor een helderheid van 350 cd/m2 bij Full HD-resolutie, en het IPS-paneel van Panasonic dat een brede kijkhoek biedt met kleuren die ook buiten de zichtas behouden blijven, is de EF1 een indrukwekkende en tegelijkertijd kosteneffectieve oplossing voor digital signage of voor algemeen gebruik op kantoor of in het onderwijs."

De EF1-serie beschikt over meerdere aansluitopties, met twee HDMI-, DVI-D-, USB-, pc/component- en video-ingangen naast LAN-, RS-232C- en IR In/Out-aansluitingen. In totaal worden 59 pc-signaaltypen ondersteund.

De EF1-serie is verkrijgbaar in de afmetingen 32, 75 en 84 inch, als aanvulling op de huidige LFE8-serie, die verkrijgbaar is in een 43-, 48-, 55- en 65-inch uitvoering.

De serie is compatibel met de gratis Multi Monitoring & Control-software van Panasonic. Hiermee kan content via een pc en een netwerk naar meerdere schermen worden gezonden en worden de mogelijkheden van de schermen uitgebreid met automatisch aan-/uitzetten, schakelen naar USB-invoer en het afspelen van content volgens een schema – ideaal voor scholen, showrooms, winkels en kantoren.

De EF1-serie is verkrijgbaar vanaf juli 2016

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar: https://nl.business.panasonic.be/visual-system/