Panasonic projectoren zorgden voor muurprojectie tijdens Roger Waters’ The Wall Live tournee

 

Op zaterdag 21 september sloot Roger Waters zijn Europese live tournee, ‘The Wall’, af in het Stade de France te Parijs. Waters’ tournee heeft drie jaar geduurd en telde maar liefst 219 optredens. Niet alleen de muziek van het ex-Pink Floyd-lid kenmerkte ‘The Wall’, maar ook de grootse muurprojectie die deel uitmaakte van het podium. Videoregisseur Richard Turner stelde de beelden samen en XL Video maakte alles praktisch mogelijk. Deze gelauwerde AV-experten vertrouwden op de projectoren van Panasonic om de innovatieve projectie te realiseren.

Niet minder dan 40 Panasonic PT-DZ21KE- en PT-DS220KE-projectoren werden geïnstalleerd in de stadia en concerthallen die de ‘The Wall’-tour aandeed. De PT-DZ21KE-projectoren toverden kristalheldere beelden van een uitzonderlijke helderheid op een kolossale muur van bijna 1900 vierkante meter. Zo werd met het nodige visuele spektakel een ode gebracht aan Pink Floyds iconische podiumconcept.

Roger Waters zei over de technologie in zijn show: “40 jaar geleden zou het ondenkbaar zijn geweest om een dergelijke muurprojectie te gebruiken. Het was toen onmogelijk om dat oppervlak zo op te vullen dat het zowel de emoties, de muziek en het optreden zelf ondersteunt. De technologie is veranderd. Nu is het mogelijk.”

Image: Rows of Panasonic Projectors illuminate 'The Wall' from the rear of the stadium