Current language: België- Nederlands
Flexibele en kostenefficiënte LCD-laserprojector
PT-MZ880
Nieuwe LCD-laserprojectors leveren goed gebalanceerde kleuren en helderheid met naadloze integratie in bedrijfs-, onderwijs- en museumomgevingen
Belangrijkste functies

Laser-LCD, 8000 lumen, WUXGA 

Compacte en lichte behuizing, ontworpen voor ultralage geluidsproductie (26dB)

Groot lensverschuivingsgebied en Ultra-Short Throw-lens om de installatiemogelijkheden uit te breiden

Randovervloeiingsfunctie om veelzijdige ruimtecreatie te realiseren

Belangrijke bijdrage tot duurzaamheid dankzij laag stroomverbruik en wasbaar ecofilter

De serie omvat de WUXGA-modellen PT-MZ880 (8000 lm), PT-MZ780 (7000 lm) en PT-MZ680 (6000 lm) met een verfijnde drive-engine met meerdere lasers voor de optimale balans tussen hoge helderheid, levendige kleuren en onderhoudsarme werking. *1 Meting, meetomstandigheden en notatie zijn allemaal in overeenstemming met internationale ISO IEC 21118: 2020-normen. De waarde is het gemiddelde van alle producten bij verzending.

TYPE PROJECTOR
SOLID SHINE LCD-LASERPROJECTORS
MODELLEN
PT-MZ880 PT-MZ780 PT-MZ680
RESOLUTIE
WUXGA
HELDERHEID
8000 lm*1 7000 lm*1 6000 lm*1
AFMETINGEN
(B x H x D)

561 x 224 x 439 mm
(22 3/32″ x 7 15/32″ x 17 7/32″)

 

Uitgebalanceerde beeldkwaliteit

Afgestemd voor optimale helderheid en kleur

De verfijnde optische engine zorgt voor een ideale balans tussen hoge helderheid en levendige kleuren voor duidelijk zicht in goed verlichte ruimtes. Dankzij de verschillende weergavemodi die zijn geoptimaliseerd voor verschillende soorten inhoud en schermoppervlakken en dynamische optimalisatietechnologieën die het beeld voortdurend aanpassen aan de omgeving en inhoud, kan uw publiek genieten van goed zichtbare beelden zonder dat de verlichting in de ruimte hoeft te worden uitgeschakeld.

Dynamisch contrast

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de geprojecteerde inhoud of de gebruiksomgeving, wordt met Dynamic Contrast het ingangssignaal beeld voor beeld geanalyseerd en wordt de lichtbronoutput direct aangepast op basis van de contrastvereisten van elke scène. Met Dynamic Contrast wordt niet alleen de algehele precisie van het contrast beter, maar worden scènes waarin lichte en donkere beelden elkaar vaak afwisselen ook nauwkeuriger gereproduceerd.

 

Detail Clarity Processor 4

Met een eigen circuit worden afzonderlijke videoframes geanalyseerd zodat delen van elk beeld met fijne details duidelijker gemaakt kunnen worden. Met behulp van algoritmes worden gegevens uit vier frequentiebanden van het signaal geëxtraheerd, waarbij randen worden verscherpt, contouren worden gecorrigeerd en ruis wordt verminderd voor een betere tekstdefinitie en een duidelijkere detailresolutie in video en afbeeldingen.

 Flexibel ontwerp past in elke ruimte

Onopvallende behuizing gaat op in de ruimte

Dankzij de elegante nieuwe vormgeving van de behuizing gaan deze projectoren op in de omgeving. Door het gebruik van zwart voor de verzonken basis lijken de zij- en voorpanelen slanker. Door een onopvallende vormgeving te combineren met een stille werking en duidelijke zichtbaarheid van het beeld, komt de projectie (en niet de projector) centraal te staan. Er zijn volledig zwarte versies verkrijgbaar die gemakkelijk kunnen worden gecamoufleerd in donkere omgevingen, zoals musea.

Stille werking verhoogt de onderdompeling

Nu lessen, vergaderingen en conferenties steeds vaker online worden gehouden, is het belangrijk dat het geluid van de projector de discussie niet overstemt en de aandacht niet afleidt van de getoonde inhoud. Bij een stille projectie kunnen mensen zich ook beter concentreren. De PT-MZ880-serie heeft een stille modus die een werking met 26 dB* (PT-MZ780/MZ680) of 28 dB (PT-MZ880) mogelijk maakt. Verwacht productieve deelname van een alert publiek, of dat nu fysiek aanwezig is of online meedoet, en een meer meeslepende ervaring als de projectoren in musea zijn geïnstalleerd.

 

Ondersteunt 4K-signaalinvoer die past bij uw systeeminfrastructuur

De PT-MZ880-serie is compatibel met 4K-ingangssignalen en accepteert 4K/60p-video via HDMI-ingangen of de DIGITAL LINK-aansluiting. Deze mogelijkheid is nuttig wanneer de projectors worden geïntegreerd in een bestaande 4K-ready systeeminfrastructuur of wanneer het nodig is om hetzelfde 4K-signaal te distribueren naar een netwerk van eindpunten met verschillende beeldschermresoluties zonder een externe converter te hoeven gebruiken of de bron opnieuw te coderen.

Drie HDMI-ingangen ondersteunen CEC-opdrachten

HDMI-ingangen zijn compatibel met besturingssignalen die worden verzonden via een met CEC-opdrachten compatibele component, waardoor u beperkte controle over de projector krijgt met behulp van de afstandsbediening van het compatibele bronapparaat. De projectoren worden ingeschakeld vanuit stand-by en beginnen automatisch af te spelen zodra ze een opdracht ontvangen van een compatibele speler, zoals het optionele draadloze presentatiesysteem PressIT, wanneer deze via HDMI op de projector is aangesloten.

Klik hier voor meer informatie over het draadloze presentatiesysteem PressIT.

 

Afzonderlijke LAN- en DIGITAL LINK-aansluitingen

U kunt ervoor kiezen de projectoren van de MZ880-serie te bedienen via een speciale LAN-aansluiting of via de op HDBase-T™ gebaseerde DIGITAL LINK-aansluiting. Beide ondersteunen 100Base-TX- en 10BaseT-compatibele besturingssignalen via toepassingen van Panasonic, Crestron Connected™, AMX, en Extron®. Met besturing via LAN is DIGITAL LINK vrij om video over lange kabeltrajecten van maximaal 150 m te verzenden.

 

Optionele gemotoriseerde lenzen, waaronder een nieuwe Ultra-Short-Throw-zoomlens

De PT-MZ880-serie wordt geleverd met een gemotoriseerde 1,61–2,76:1 zoomlens en ondersteunt verschillende optionele vaste en zoomlenzen die passen bij de locatie van uw projector. Deze optionele lenzen omvatten een nieuwe zero-offset ET-ELU20 Ultra-Short-Throw-zoomlens, waardoor deze projectorserie niet alleen zeer geschikt is voor onderwijs en zakelijk gebruik, maar ook voor museumtentoonstellingen. In combinatie met een compatibele gemotoriseerde lens kunnen projectie-experts zoom-, focus- en V/H-lensverschuivingsaanpassingen uitvoeren met de afstandsbediening van de projector of de Smart Projector Control-app.

Werkt met de Smart Projector Control-app

Smart Projector Control is een afstandsbedieningsapp voor iOS- en Android™-apparaten waarmee tot 64 projectors afzonderlijk of gelijktijdig kunnen worden ingesteld, bediend en bewaakt vanaf elke locatie binnen het bereik van het draadloze netwerk. U kunt de app gebruiken om het apparaat in of uit te schakelen, een ingangssignaal te selecteren en de OSD-menu-instellingen van de projector aan te passen via het touchscreen van uw apparaat terwijl de projector in stand-by staat of aan staat met de sluiter ingeschakeld.

Ingebouwde geometrische aanpassingsfuncties en randovervloeiing

Geometrische aanpassing is een reeks in de projector ingebouwde functies die via de afstandsbediening van de projector worden bediend en waarmee installateurs vervorming kunnen corrigeren wanneer beelden worden geprojecteerd onder een hoek, op gebogen schermen of op onregelmatige schermoppervlakken. De correctie strekt zich uit tot sferische, cilindrische en andere complexe schermvormen zonder dat een aangesloten pc nodig is.

Randen van aangrenzende schermen kunnen overvloeien en de helderheid ervan kan worden geregeld.

 

Geometry Manager Pro-software met Free Grid

Geo Pro voor Windows® PC breidt de functionaliteit van de ingebouwde geometrische aanpassing uit en maakt complexe correcties eenvoudig met Free Grid. Free Grid kan over het geprojecteerde beeld worden gelegd, zodat gebruikers vervormde gebieden opnieuw kunnen vormgeven door de positie van knooppunt- of V/H-lijncontrolepunten aan te passen. Rasters van 2 x 2 tot 11 x 11 lijnen kunnen worden geselecteerd op basis van de gewenste granulariteit, en de voortgang van het werk wordt automatisch opgeslagen zodat u vrij tussen rasterresoluties kunt wisselen. De kleuren van het raster en de controlepunten kunnen worden geselecteerd om een duidelijk zicht op het geprojecteerde beeld te garanderen.

Opmerking: Download hier gratis Geometry Manager Pro voor Windows

 

Contrast Sync en Shutter Sync

Contrast Sync synchroniseert de Dynamic Contrast-waarde tussen meerdere projectoren die zijn aangesloten via seriële in/uit-aansluitingen. Deze functie verhoogt de uniformiteit van afzonderlijke beelden in een systeem met meerdere schermen en vermindert de zichtbaarheid van overlappende gebieden van aangrenzende beelden voor een naadloos breedbeeld. Met Shutter Sync wordt het in- en uitschakelen van de sluiter gesynchroniseerd voor professionele fade-in/fade-out-effecten.

 

Efficiënte milieuvriendelijke betrouwbaarheid 

Lager stroomverbruik

Het stroomverbruik is ongeveer 20 % lager dan bij eerdere modellen. Deze besparingen nemen toe met elke projector die aan uw vloot wordt toegevoegd en leveren een aanzienlijke bijdrage aan de inspanningen van uw organisatie om de CO2-voetafdruk te verkleinen.

20.000 uur bedrijf met weinig onderhoud

Onderhoud van de projector wordt aanbevolen na ongeveer 20.000 uur om uw organisatie tijd, kosten en moeite te besparen. Dankzij de laserlichtbron met lange levensduur hoeft u zich niet langer bezig te houden met het weggooien van lampen (die soms bepaalde giftige stoffen bevatten) en vermindert u uw voorraad verbruiksartikelen.

 

Minder afval dankzij lampvrij ontwerp en Eco Filter

Het Eco Filter bevat een Micro Cut Filter dat minuscule stofdeeltjes opvangt met een elektrostatisch effect. Samen met de stofbestendige projectorbehuizing maakt het Eco Filter langdurig gebruik in stoffige omstandigheden met minder uitvaltijd mogelijk. Vervanging vindt plaats na ongeveer 20.000 uur, en het filter kan worden gewassen en hergebruikt. En dankzij de duurzame laserlichtbron van de projector hoeft u zich geen zorgen te maken over het weggooien van lampen.

ECO Management System

Energie-efficiëntie wordt bereikt door het uitgangsvermogen van de lichtbron automatisch te verlagen in schemerige ruimten, en door over te schakelen op een spaarstand wanneer geen ingangssignaal wordt gedetecteerd. Deze functies zijn gemakkelijk toegankelijk via een toets op de afstandsbediening van de projector.

Minder verpakking voor gemakkelijk weggooien

Het aantal recyclebare verpakkingen voor de projector, accessoires en verbruiksartikelen—die behoorlijk kunnen oplopen bij een groot apparatuurbestand—wordt verminderd in lijn met de MVO-beleidsdoelstellingen van uw organisatie’.

 

Drive-engine met meerdere lasers met failover-circuit

De drive-engine met meerdere lasers is uitgerust met meerdere lasermodules en een hittebestendig anorganisch fosforwiel om de stabiliteit en efficiëntie van de projectie te verbeteren. De modules hebben een eigen failover-circuit. Als een enkele laserdiode uitvalt, worden alleen de diodes in de betreffende serie omzeild in plaats van alle diodes in de module, zoals het geval is bij andere laserprojectoren. De projectie kan worden voortgezet met onmerkbaar helderheidsverlies. De failover-circuits zijn een waardevolle zekerheidslaag in situaties waarin de beeldweergave behouden moet blijven.

 
 • Brochures
 • PT-MZ880 Series Catalog [Preliminary] PDF (English)
  Catalog PDF: MZ880/MZ780/MZ680 (English)
Product
Spec Files
Brochures

Service and Support
 • PT-MZ880 Series Catalog [Preliminary] PDF (English)
  PT-MZ880 Series Catalog [Preliminary] PDF (English)
  Catalog PDF: MZ880/MZ780/MZ680 (English)
  Mon, 22/02/2021 - 08:06
  Download pdf - 1.15 MB

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

There are currently no key services available.

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

There are currently no other services available.

Projector type LCD projectors
LCD panel | Panel size (mm) 19.3 mm diagonal (16:10 aspect ratio)
LCD panel | Panel size (inch) 0.76 inch diagonal (16:10 aspect ratio)
LCD Panel | Display Method Transparent LCD panel (x 3, R/G/B)
LCD Panel | Drive Method Active matrix
LCD Panel | Pixels 2,304,000 ( Pixels 1920 x 1200) pixels x 3
Light Source Laser diodes
Light Output*1 *2 8,000 lm
Resolution WUXGA (1920 x 1200 pixels)
Contrast Ratio*1 3,000,000:1 (Full On/Full Off) (When [PICTURE MODE] is set to [DYNAMIC] and [DYNAMIC CONTRAST] is set to [1] or [2]. HDMI signal input)
Screen size (diagonal) (mm) 1.02–10.16 m (40–400 in), 1.52–10.16 m (60–400 in) with the ET-ELW22, 2.54–10.16 m (100–400 in) with the ET-ELU20, 16:10 aspect ratio
Screen size (diagonal) (inch) 1.02–10.16 m (40–400 in), 1.52–10.16 m (60–400 in) with the ET-ELW22, 2.54–10.16 m (100–400 in) with the ET-ELU20, 16:10 aspect ratio
Center-to-corner zone ratio*1 85 %
Lens Powered zoom (throw ratio 1.61–2.76:1), powered focus F = 1.7–2.3, f = 26.8–45.5 mm (for supplied lens; optional lenses also available)
Lens shift | Vertical(From the origin point of the lens mounter) ±67 % (powered) (for supplied lens; optional lenses also available*4)
Lens shift | Horizontal(From the origin point of the lens mounter) ±35 % (powered) (for supplied lens; optional lenses also available*4)
Keystone Correction Range Vertical: ±25 °, Horizontal: ±30 ° (for supplied lens; optional lenses also available*4)
Installation Ceiling/floor, front/rear, free 360-degree installation
Terminals | HDMI In HDMI 19-pin x 3 (Compatible with HDCP 2.3, Deep Color, 4K/60p*5 signal input), CEC supported
Terminals | Computer In D-sub HD 15-pin (female) x 1 (RGB/YPBPR/YCBCR)
Terminals | Monitor Out D-sub HD 15-pin (female) x 1 (RGB/YPBPR/YCBCR)
Terminals | Serial / Multi Sync In D-sub 9-pin (female) x 1 for external control/link control (RS-232C compliant)
Terminals | Multi Sync Out D-sub 9-pin (male) x 1 for link control
Terminals | REMOTE 1 IN M3 stereo mini-jack x 1 for wired remote control
Terminals | Remote 2 In D-sub 9-pin (female) x 1 for external control (parallel)
Terminals | Audio In M3 stereo mini-jack x 1
Terminals | Audio Out M3 stereo mini-jack x 1
Terminals | DIGITAL LINK RJ-45 x 1 for network and DIGITAL LINK connection (video/network/serial control) (HDBaseT™ compliant), 100Base-TX (Compatible with PJLink™ [Class 2], Art-Net, HDCP 2.3, Deep Color,4K/60p*5 *6 signal input)
Terminals | LAN RJ-45 x 1 for network connection, 10Base-T, 100Base-TX (Compatible with PJLink™ [Class 2], Art-Net)
Terminals | DC Out USB Connector (Type A) x 1 (Output 5 V/2 A)
Power Supply AC 100–240 V, 50/60 Hz
Power Consumption*7 | Maximum power consumption 490 W (5.4–2.6 A) (510 VA) (Power consumption is 465 W at 200–240 V)
Power Consumption*7 | On-mode power consumption (Light power) [NORMAL]: 435 W (100–120 V), 415 W (200–240 V) [ECO]: 315 W (100–120 V), 300 W (200–240 V) [QUIET]: 310 W (100–120 V), 295 W (200–240 V)
Cabinet Materials Molded plastic
Filter Included (Estimated maintenance time: approx. 20,000 hours)
Operation noise*1 34 dB (NORMAL/ECO), 27 dB (QUIET)
Dimensions (W × H*8 × D) 561 x 224 x 439 mm (22 3/32˝ x 8 13/16˝ x 17 9/32˝ ) (with supplied lens)
Weight*9 Approx. 18.6 kg (41.0 lbs) (with supplied lens)
Operating Environment Operating temperature: 0–45 °C (32–113 °F)*10 operating humidity: 20–80 % (no condensation)
Applicable software/application Logo Transfer Software, Multi Monitoring & Control Software, Early Warning Software, Smart Projector Control for iOS/Android™, Geometry Manager Pro*11
Note *1 Measurement, measuring conditions, and method of notation all comply with ISO/IEC 21118: 2020 international standards. Value is average of all products when shipped. *2 When [PICTURE MODE] is set to [DYNAMIC] and [LIGHT POWER] is set to [NORMAL]. *3 Around this time, light outputwill have decreased to approximately 50 % of its original level ([PICTURE MODE]: [DYNAMIC], [DYNAMIC CONTRAST] set to [2]). Estimated time until light output declines to 50 % varies depending on environment. *4 Lens-shift range and keystone correction range may vary depending on lens.*5 4K signals are converted to the projector's resolution (1920 x 1200 pixels) upon projection. *6 YPBPR4:2:0 format only for 4K/60p signals input via DIGITAL LINK. *7 Measurement, measuring conditions, and method of notation all comply with ISO/IEC 21118: 2020 international standards.On-mode power consumption measured at 25 °C (77 °F) operating temperature at an altitude of 700 m (2,297 ft).*8 With legs at shortest position.*9 Average value. May differ depending on the actual unit. *10 Note that the projector cannot be used at altitudes 2,700 m (8,858 ft) or higher abovesea level. In the following operating environments, light output may be reduced to protect the projector: when the projector is used at altitudes below 700 m (2,297 ft) and ambient temperature is 38 °C (100 °F) or higher; when the projector is used at altitudes between 700 m (2,297 ft) and1,400 m (4,593 ft) exclusive and ambient temperature is 36 °C (97 °F) or higher; when the projector is used at altitudes between 1,400 m (4,593 ft) and 2,100 m (6,890 ft) exclusive and ambient temperature is 34 °C (93 °F) or higher; and when the projector is used at altitudes between2,100 m (6,890 ft) and 2,700 m (8,858 ft) exclusive and ambient temperature is 32 °C (90 °F) or higher. *11 Some functions available in Geo Pro software are not supported by the PT-MZ880 Series.