Current language: België- Nederlands
De kleinste en lichtste 30.000 lm 3-chip DLP™-projectoren ter wereld
PT-RQ35K
Levendige rode en echte blauwe kleuren verhogen het realisme voor een ultradetailleerde 4K- of WUXGA-beeldweergave.
Main product image
Belangrijkste functies

Laser 3-chip DLP, 32.000 lumen (midden), 4K (met Quad Pixel Drive On)

Laserprojectie zonder lampen met stofbestendig vloeistofkoelsysteem voor 20.000 uur onderhoudsvrije werking

Smart Projector Control met NFC voor mobiele toegang tot de netwerkconfiguratie, zoals het instellen van IP-adressen

Vooraf geactiveerde upgradekits voor Geo Pro-software

Twee blauwe en een rode lasermodule breiden de kleurweergave uit

Ondanks de hoge helderheid en de verbluffende beeldkwaliteit is de PT-RQ35K-serie het kleinste en lichtste 3-chip DLP™-product in zijn klasse en kan het met slechts twee personen worden getransporteerd en geïnstalleerd. Bespaar op arbeid en geniet van meer gemak wanneer de opslagruimte beperkt is. Een combinatie van twee blauwe en een rode laser vergroot de kleurweergave met 114%*3 over de PT-RQ32K. Levendige rode en echte blauwe weergave verhogen het realisme voor een meeslepende ervaring en tillen de hoge resolutie-inhoud naar een hoger niveau. Het opnieuw ontworpen luchtstroompad, het koelsysteem en de vinloze radiator versterken de betrouwbaarheid. Dynamic Digital Control regelt de rode laservoer en koeling voor een consistente beeldkwaliteit. Verwacht 20.000 uur aan onderhoudsvrije projectie met back-up-ingang en laser-failovercircuit die gemoedsrust bieden wanneer de projectie niet mag worden onderbroken.

  PT-RQ35 PT-RZ34
Helderheid 30.500 lm / 32.000 lm (midden)
Resolutie 4K (3840x2400 px) WUXGA (1920x1200 px)

Revolutionaire projectie met gestroomlijnde workflow

Kleinste en lichtste 3-chip DLP™-projector*1 in de 30.000-lumen klasse ter wereld

Ondanks de hoge helderheid en beeldkwaliteit is de PT-RQ35K-serie, die met twee personen kan worden getransporteerd en geïnstalleerd, het kleinste en lichtste 3-chip DLP™-product in zijn klasse. Bespaar op arbeid en geniet van meer gemak wanneer de opslagruimte beperkt is. De PT-RQ35K-serie is 40%*2 kleiner dan de huidige PT-RQ32K en de voetafdruk is bijna gelijk aan die van de PT-RQ22K. Met zijn hanteerbare afmetingen en gewicht creëert de PT-RQ35K-serie interessante nieuwe mogelijkheden voor projectie met hoge helderheid in zalen waar de installatieruimte beperkt is.

*1 Augustus 2020, *2 Per kastvolume volgens intern onderzoek

Smart Projector Control met NFC-functie*1 

 

Smart Projector Control is een toepassing voor iOS-en Android™-apparaten. Met de app kunt u de PT-RQ35K-serie voorbereiden op de installatie voordat de stroomvoorziening ter plaatse beschikbaar is. Pas instellingen zoals Projector-ID en IP-adres aan terwijl de projector nog niet is aangesloten, met behulp van de NFC-functie (die kan worden ingesteld op lezen/schrijven, alleen-lezen of uitgeschakeld). Navigeer en configureer OSD-instellingen zonder het menu te projecteren. De app maakt niet alleen verschillende lensaanpassingen mogelijk, maar stelt u ook in staat om de projectie met uw smartphonecamera*2 op een afstand van maximaal 30 m*3  scherp te stellen. Om de projector snel en eenvoudig aan te sluiten op het draadloze netwerk*2, scant u een QR-code die wordt weergegeven op de Information Monitor van de projector. Handmatig SSID's selecteren en wachtwoorden invoeren is niet nodig. Met Smart Projector Control is het eenvoudiger om meerdere projectoren in te stellen en te bedienen vanaf het touchscreen van uw apparaat. Ga voor meer informatie naar de website van Smart Projector Control.

*1 Voor projectoren die in sommige landen of regio's worden verkocht, is een bij PASS verkrijgbare ET-NUK10 Upgrade Kit nodig om de NFC-functie te activeren. Zie NFC Regional Compatibility List voor meer informatie, *2 Sommige apparaten ondersteunen de autofocusfunctie van de projector niet, *3 Bij projectie van een 300-inch beeld. De maximale afstand is 3 m voor een 100-inch beeld, *4 Vereist optionele AJ-WM50 draadloze module.

 

Remote Preview voor een vlotte start van uw evenement

 

Met Remote Preview kunnen projecteerders de integriteit van het videosignaal controleren door vóór de projectie op een laptop miniaturen van het ingangssignaal te bekijken. Remote Preview is toegankelijk via software of webbrowser en werkt als de projector stand-by staat of met de sluiter aan. De functie is nuttig bij evenementen, zoals concerten, waar de mogelijkheden om de inhoud op het scherm te controleren beperkt zijn vanwege het podiumverkeer en andere logistieke factoren. Remote Preview vermindert de kans op fouten vóór de performance, en helpt als er een fout wordt gedetecteerd om de mogelijke oorzaak van het signaal te vinden.

 

Vooraf geactiveerde upgradekits voor Geo Pro-software

 

Optionele upgradesets die worden gebundeld met gratis Geometry Manager Pro software*1, moeten meestal worden geactiveerd met licentiesleutels. Bij projectors uit de PT-RQ35K-serie zijn deze kits echter al vooraf geactiveerd met uw Geo Pro-download. De kits besparen niet alleen met bitmapmaskering tijd bij de installatie, maar ook door het automatisch en gelijktijdig kalibreren van randovervloeiing met behulp van een externe camera*2. Bij deze taak moeten anders voor elke projector de helderheid, de kleur en het zwartniveau handmatig worden gekalibreerd. Registreer projectors uit de PT-RQ35K-serie en download Geometry Manager Pro met gratis vooraf geactiveerde upgradesets bij PASS.

*1 Registreer uw projector bij PASS om gratis Geometry Manager Pro-software voor pc te downloaden. Mac OS wordt niet ondersteund, *2 Compatibele camera's: Panasonic AW-HE70/AW-UE70 en Nikon D5200/D5300/D5500/D5600. Installatie van gratis software plug-in vereist voor de aansluiting van de camera. Ga naar PASS voor meer informatie.

 

Information Monitor

 

Om de installatie te vereenvoudigen en de werking te stroomlijnen, is de PT-RQ35K-serie voorzien van een Information Monitor in de buurt van het bedieningspaneel. Het goed zichtbare scherm biedt menunavigatie via pijltoetsen en is een handige manier om netwerkinstellingen zoals de Projector-ID te configureren zonder dat het OSD-menu hoeft te worden geprojecteerd. Tijdens het gebruik wordt de status van de projector geprojecteerd, inclusief temperatuur, runtime, foutcodes en informatie over het ingangssignaal.

 

Compatibel met ons assortiment 3-chip DLP™-projectorlenzen*

Gebruik optionele lenzen zowel voor Panasonic 3-chip DLP™-projectors in uw inventaris en de nieuwe projectors uit de PT-RQ35K-serie. Ons assortiment van 18 lenzen bestaat uit vaste en zoomlenzen die zich aanpassen aan locaties van elk formaat; een baanbrekende ET-D3LEF70 fisheye-lens voor koepelprojectie in planetaria; en de nieuwe ET-D3LEU100 ultra-short-throw-lens (0,370:1, WUXGA) en ET-D3LEW200 short-throw-zoomlens (0,645–0,850:1, WUXGA). Deze glazen lenzen produceren spectaculaire beelden van short-throw-afstanden met nul offset (waardoor de ruimte tussen de rand van het beeld en het montagevlak van de projector wordt geëlimineerd) en zijn ideaal voor themaparken, musea, muziekpodia en andere belevenisgerichte toepassingen. Beide hebben een aangedreven horizontale en verticale lensverschuiving met een groot bereik, terwijl de ET-D3LEW200 de flexibiliteit van de locatie vergroot met een aangedreven optische zoom.

* Exclusief speciale lenzen voor de PT-RQ50K.

Betoverende beeldkwaliteit

Rode en blauwe lasers voor diepe, nauwkeurige kleuren

 

Een combinatie van twee blauwe en een rode lasermodule breidt de kleurweergave uit tot 114%* van de PT-RQ32K met 91% DCI-dekking, waardoor het scherm met overvloedige kleuren wordt verzadigd en het publiek dieper in de wereld van de artiest wordt getrokken. Geoptimaliseerde blauwelasergolflengtes bereiken een meer uitgesproken blauw, terwijl de rode laser de rode expressie intensiveert voor een groter gevoel van realisme.

* In vergelijking met de PT-RQ32K volgens intern onderzoek.

 

Verbeterde schermprestaties

High Frame Rate Upgrade Kit (ET-SUK10)
De High Frame Rate Upgrade Kit (ET-SUK10) van Panasonic maakt een modus met lage latentie mogelijk voor 1080/240p ingangssignaalverwerking, en voert 240 Hz HD-signalen uit met slechts één kabel. De verbeteringen die de upgrade heeft opgeleverd, zijn aanzienlijk. Naast de verbeterde beelden kan de latentie worden teruggebracht tot slechts 5 ms*1 – vergeleken met 82 ms bij gebruik van de conventionele PT-RQ32K*2, zodat fans de spanning van de actie in feite in real-time kunnen ervaren. Geniet van gedetailleerde reproductie met vloeiende tracking van snelle bewegingen.

*1 Met geometrische aanpassing UIT. De latentie bedraagt 7 ms met geometrische aanpassing AAN met een verticale correctie van minder dan 25%. Ondersteunt alleen de beeldverhouding 16:9. Er zijn ook andere beperkingen. Ga naar PASS voor meer informatie. *2 1920x1080/240p bij gelijktijdige invoer."

 
 

Gradation Smoother vermindert banding [alleen PT-RQ35K] 

De PT-RQ35K-serie is de eerste waarin de nieuwe Gradation Smoother-functie van Panasonic is opgenomen. Het vermindert de bandingruis in gradaties van gearceerde kleuren die duidelijk zichtbaar zijn in inhoud die niet de optimale kleurbitdiepte heeft. Operators kunnen drie niveaus* van beeldcorrectie selecteren die passen bij de ernst van het probleem, of de functie uitschakelen wanneer deze niet nodig is. Gradation Smoother is uw go-to oplossing wanneer banding duidelijk aanwezig is in de projectie, maar er geen tijd is om de inhoud opnieuw te bewerken.

* Bij levering van de projectors is Gradation Smoother ingesteld op de fabrieksinstelling van [2].

Flexibele zwart-niveau-aanpassing 

De uniformiteit van de randovervloeiing op gebogen schermen is moeilijk te bereiken met op lijnen gebaseerde zwart-niveau-aanpassing van de randen. Kromme beeldranden resulteren in ongelijke blendbreedtes en een gebrek aan uniformiteit in overlappende gebieden wordt zichtbaar wanneer er donkere scènes worden geprojecteerd. De PT-RQ35K-serie heeft een nieuwe zwartniveaukalibratie waarmee zwarte randen kunnen worden aangepast aan de kromming van het scherm met behulp van maximaal 17 controlepunten op vrijwel dezelfde manier als bij onze Free Grid-functie. Aangrenzende beelden kunnen worden gematcht binnen een marge van 0,5 punten — ideaal voor 4K-videoprojectie — terwijl ook een groter bereik van de aanpassing in fijnere stappen mogelijk wordt gemaakt.

Quad Pixel Drive [alleen PT-RQ35K]

 

Quad Pixel Drive is een originele Panasonic-technologie die is gebaseerd op 1920 x 1200-pixel (WUXGA) DMD-chips. Hiermee wordt elke elke pixel snel verticaal en horizontaal verschoven om een beeld te produceren met een maximale fysieke resolutie van 3840 x 2400 pixels (4K/16:10). Quad Pixel Drive kan drie extra videoframes interpoleren om 240 Hz* video te maken uit een native 60 Hz bron, waarbij niets van de filmachtige gedetailleerdheid verloren gaat door bewegingsonscherpte, zelfs niet bij het volgen van snel bewegende actie of tijdens slow-panning opnames.

* De verversingsfrequentie varieert, afhankelijk van de verticale scanfrequentie. De maximale framerate voor 4K-videoprojectie is 60 Hz.

 

Stabiel ontwerp voor een betrouwbare werking

Dynamische digitale controle voor stabiele kleurprestaties

 

Hoewel rode lasers de kleurexpressie verhogen, is de succesvolle implementatie ervan lastig door de inherente gevoeligheid voor temperatuurschommelingen. Dynamic Digital Control lost het probleem op door de rode-laseruitvoer frame per frame te moduleren om een optimale RGB-balans te bereiken op basis van de kleurvereisten en de bedrijfstemperatuur, die wordt beheerd door een discreet koelsysteem. Met gegarandeerde stabiliteit zijn meerdere lasers vrij om ontzagwekkende kleuren te ontketenen met weelderige rode en zuivere blauwe kleuren die de kijker dichter bij de intentie van de artiest brengen.

 

Afgeschermde laserdrive met vinloze radiator

 

Hermetisch afgesloten DMD's, een afgeschermde laserdrive en afzonderlijke filterloze koelsystemen voor elke lichtbron worden versterkt met een nieuwe vinloze radiator die ongeveer 30% effectiever is dan eerdere ontwerpen. De projectors zijn uitvoerig getest, overtreffen de strengste richtlijnen voor stofbestendigheid van de industrie en worden in Japan gemaakt op basis van compromisloze kwaliteitsnormen. Verwacht 20.000 uur onderhoudsvrije projectie bij volle helderheid met een hoge kleuruniformiteit tot aan uw volgende verversingscyclus.

Back-up Input garandeert beeldweergave

 

Als de Backup Input-instelling is ingeschakeld en het bronapparaat is geconfigureerd voor uitvoer van een identiek signaal naar de primaire en secundaire ingangsaansluitingen van de projector, kan automatisch binnen slechts 0,3 seconde worden geschakeld tussen de signalen wanneer het primaire signaal wordt onderbroken of hersteld. De projectie valt niet weg bij het schakelen. Behoud de beeldweergave in situaties waarin de projectie niet mag worden onderbroken

 

Drive-engine met meerdere lasers met failover-redundantiecircuits

 

Meerdere lasermodules zijn uitgerust met de unieke Failover Circuitry van Panasonic. Als een enkele laserdiode uitvalt, worden alleen de diodes in de betreffende serie omzeild in plaats van alle diodes in de module, zoals het geval is bij sommige concurrerende laserprojectors. De projectie wordt ononderbroken voortgezet met onmerkbaar helderheidsverlies. Failover Circuitry voegt een extra zekerheidslaag toe in situaties waarin de beeldweergave behouden moet blijven.

 
Product
Image Data
Operating Instructions

Service and Support
  • PT-RQ35K Operating Instruction (Latvian)
    PT-RQ35K Operating Instruction (Latvian)
    Operating Instruction: PT-RQ35K
    Thu, 07/01/2021 - 08:26
    Download pdf - 7.23 MB

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

There are currently no key services available.

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

There are currently no other services available.

Specifications

Projector type 3-Chip DLP™ projector
DLP™ Chip | Panel Size 24.4 mm (0.96 in) diagonal (16:10 aspect ratio)
DLP™ Chip | Display Method DLP™ chip x 3, DLP™ projection system
DLP™ chip | Number of Pixels 2,304,000 (1920 x 1200 pixels) x 3
Light Source Laser diodes (Blue LD, Red LD)
Light output 30,500 lm*1/32,000 lm (Center)*2
Time until light output declines to 50 %*3 20,000 hours (Normal), 24,000 hours (Eco), 26,000 hours (Quiet)
Resolution 4K (3840 x 2400 pixels) (Quad Pixel Drive: ON)
Contrast Ratio*1 20,000:1 (Full On/Full Off, Dynamic Contrast [3])
Screen size [diagonal] 1.78–25.4 m (70–1,000 in), 1.78–15.24 m (70–600 in) with ET-D75LE8/ET-D3LET80, 3.05–15.24 m (120–600 in) with ET-D75LE95
Center-to-corner zone ratio*1 90 %
Lens Optional (no lens included with this model)
Lens shift*4 | Vertical(From the origin point of the lens mounter) ±55 % (+78 %, +68 % with ET-D75LE95, ±48 % with ET-D3LEW200, ±44 % with ET-D75LE6/ET-D3LEW60) (powered)
Lens shift*4 | Horizontal(From the origin point of the lens mounter) ±20 % (±15 % with ET-D75LE6/ET-D3LEW60/ET-D3LEW200, ±12 % with ET-D75LE95, +25 %, 0 % with ET-D3LEU100) (powered)
Keystone Correction Range Vertical: ±45 ° (± 40 ° with ET-D75LE10/ET-D3LEW10/ET-D75LE20/ET-D3LES20, ±28 ° with ET-D75LE6/ET-D3LEW60, ±22 ° with ET-D3LEW50, ±15 ° with ET-D3LEW200, ±8 ° with ET-D3LEU100, +5 ° with ET-D75LE95), Horizontal: ±40 ° (±15 ° with ET-D3LEW50/ET-D75LE6/ET-D3LEW60, ±5 ° with ET-D3LEU100/ET-D3LEW200, 0 ° with ET-D75LE95) When [VERTICAL KEYSTONE] and [HORIZONTAL KEYSTONE] are used simultaneously, correction cannot be made exceeding a total of 55 °.
Terminals | SDI In -
Terminals | HDMI In HDMI x 1 (Deep Color, compatible with HDCP 2.2, 4K/60p signal input*5 )
Terminals | DVI-D In -
Terminals | Multi Projector Sync In BNC x 1
Terminals | Multi Projector Sync Out BNC x 1
Terminals | Multi Projector Sync In/3D Sync IN/OUT -
Terminals | Multi Projector Sync Out/3D Sync Out -
Terminals | Serial In D-sub 9-pin (female) x 1 for external control (RS-232C compliant)
Terminals | Serial Out D-sub 9-pin (male) x 1 for link control (RS-232C compliant)
Terminals | REMOTE 1 IN M3 stereo mini-jack x 1 for wired remote control
Terminals | REMOTE 1 OUT M3 stereo mini-jack x 1 for link control
Terminals | Remote 2 In D-sub 9-pin (female) x 1 for external control (parallel)
Terminals | DIGITAL LINK RJ-45 x 1 for network and DIGITAL LINK connection (HDBaseT™ compliant), 100Base-TX, compatible with Art-Net, PJLink™ (Class 2), Deep Color, HDCP 2.2, 4K/60p signal input*5
Terminals | LAN RJ-45 x 1 for network connection, PJLink™ (Class 2) compatible, 10Base-T/100Base-TX, Art-Net compatible
Terminals | USB USB connector (Type A) x 1 for optional Wireless Module (AJ-WM50 Series)/USB Memory Stick
Terminals | DC Out USB Type A x 2 (for power supply, DC 5 V total of 2 A)
Terminals | Expansion Slot SLOT 1/SLOT 2 (total two terminals, vacant) for interface boards, SLOT NX compatible
Power Supply AC 200 V–240 V (Light output will decrease when using the projector with AC 100 V to AC 120 V)
Power Consumption 2,550 W (Standby: 14 W)
Operation noise*1 49 dB (Normal), 46 dB (Quiet)
Dimensions (W x H x D) Approx. 598 x 353 x 780 mm (23 17/32˝ x 13 29/32˝ x 30 23/32˝ ) (not including protruding parts)
Weight*6 69.8 kg (153.9 lbs)
Operating Environment Operating temperature: 0–45 °C (32–113 °F*7), operating humidity: 10–80 % (no condensation)
Applicable Software Logo Transfer Software, Multi Monitoring & Control Software, Early Warning Software, Smart Projector Control for iOS/Android™
Note *1 Measurement, measuring conditions, and method of notation all comply with ISO/IEC 21118: 2020 international standards. Value is average of all products when shipped. *2 Average light-output value of all shipped products measured at center of screen in NORMAL Mode. *3 Around this time, light output will have decreased by approximately 50 %. IEC62087: 2008 Broadcast contents, Normal Mode, Dynamic Contrast [3], under conditions with 35 °C (95 °F), 700 m (2,297 ft) above sea level, and 0.15 mg/m3 of particulate matter. Estimated time until light output decreases to 50 % will vary depending on environment. *4 Lens shift is not supported on the ET-D3LEW50. *5 4K signals are converted to WUXGA (1920 x 1200 pixels) only for the PT-RZ34K. *6 Average value. May differ depending on the actual unit. *7 When optional AJ-WM50 wireless module is attached, operating temperature range becomes 0–40 °C (32–104 °F). The operating environment temperature should be between 0 °C (32 °F) and 40 °C (104 °F) if the projector is used at an altitude between 1,400 m (4,593 ft) and 4,200 m (13,780 ft).