Current language: België- Nederlands
Compacte en flexibele 1-chip DLP™-projectoren
PT-RZ790
De PT-RZ70-serie levert de helderheid, resolutie en kleur die ontwerpers nodig hebben om exposities nog beter te maken met heldere, opvallende en levendige beelden
Main product image
Belangrijkste functies

Laser 1-chip DLP, 7,200 lm (midden)/7,000 lm (ANSI), WUXGA

Quartet Colour Harmonizer-technologie voor een nauwkeurigere kleurweergave

Onderhoudsvrij tot 20,000 uur met stofbestendige optische blokkering en duurzame laserengine

Ondersteunt 4K/60p-signaalinvoer, afzonderlijke DIGITAL LINK- en LAN-aansluitingen

Diepere onderdompeling in elke omgeving met levendige, nauwkeurige kleuren, ondersteund door een helderheid tot 10.000 lm*1 dankzij Quartet Colour Harmonizer en 1-chip DLP™-beeldvormingstechnologie. Met ondersteuning voor 4K/60p-ingangssignalen, afzonderlijke DIGITAL LINK- en LAN-aansluitingen en diversie optionele lenzen voorkomen deze projectoren dankzij hun handige flexibiliteit veel installatieproblemen. Ontworpen voor 20.000 uur onderhoudsvrije betrouwbaarheid met langdurige helderheid en kleuruniformiteit van de toonaangevende stofbestendige optische motor.

*1 Meting, meetomstandigheden en notatie zijn in overeenstemming met internationale standaard ISO/IEC 21118: 2020. De waarde is het gemiddelde van alle producten bij verzending.

Compacte en flexibele1-Chip DLP™-projectoren leveren uitstekende kleurprestaties in tentoonstellingsruimtes

PT-RZ990PT-RZ890PT-RZ790PT-RZ690
Helderheid

10.000 lm (midden)/

9400 lm (ANSI)

8800 lm (midden)/

8500 lm (ANSI)

7200 lm (midden)/

7000 lm (ANSI)

6200 lm (midden)/

6000 lm (ANSI)

ResolutieWUXGA
Technologie1-Chip DLP

Panasonic Quartet Colour Harmonizer realiseert hoge helderheid en accurate kleuren

Bereid u voor op verzadigde kleuren en verfijnd uitgedrukte details van de volgende generatie 1-chip DLP™-technologie, zonder in te boeten aan helderheid. Quartet Colour Harmonizer is een originele kleurenwieltechnologie met een geoptimaliseerd optisch ontwerp dat de uitvoer van de lichtbron precies moduleert op basis van de kleurvereisten.

Uitstekende uniformiteit voor projectie op meerdere schermen

1-chip DLP™-technologie zorgt voor een grote uniformiteit tussen aangrenzende schermen. Dankzij de minimale variatie tussen DMD's kunnen beelden uit de PT-RZ990-serie gemakkelijk worden gemengd voor een meeslepende kijkervaring.

Ondersteunt 4K/60p-signaalinvoer

De PT-RZ990-serie ondersteunt invoer van ongecomprimeerde 4K/60p-signalen* via HDMI®- of DIGITAL LINK-aansluitingen. De mogelijkheid om Ultra HD-video af te spelen met de werkelijke resolutie van de projector is nuttig als hetzelfde signaal wordt gedistribueerd naar meerdere eindpunten met verschillende schermresoluties. Het gedoe en de kosten van externe converters behoren tot het verleden. Deze projectoren passen bij uw systeeminfrastructuur en werken feilloos samen met andere weergaveapparaten die geschikt zijn voor 4K.

* 4K-signalen worden bij projectie geconverteerd naar de resolutie van de projector (1920 x 1200 pixels).

Afzonderlijke LAN- en DIGITAL LINK-aansluitingen

Afzonderlijke op LAN en HDBase-T™ gebaseerde DIGITAL LINK-aansluitingen maken het mogelijk om met 100Base-TX en 10BaseT besturingssignalen via Panasonic-, Crestron®-, AMX- en Extron®-toepassingen toe te wijzen aan een specifieke LAN-verbinding, waardoor de DIGITAL LINK-pijplijn wordt vrijgemaakt voor video over kabels met een lengte van maximaal 150 m.

Optionele lenzen bieden nieuwe creatieve mogelijkheden

Elf optionele uitwisselbare lenzen dekken elke installatiesituatie bij wide-throw-afstanden van 0,280:1 tot 8,58:1. Compatibele lenzen zijn onder andere de ET-DLE020 Ultra-Short-Throw-zoomlenzen. Bij deze eerste UST-lens met optische zoom ter wereld wordt een reeks aanpassingen na installatie ingeschakeld via zoom en V/H-lensverschuiving zonder afwijkingen. De spiegelloze, asferische glazen lens is geschikt voor compacte projectorbehuizingen om projectie via voor- of achterkant mogelijk te maken in ruimtes die anders te klein zijn om short-throw-projectie te ondersteunen.

Smart Projector Control

Smart Projector Control is een mobiele app waarmee geselecteerde projectoren op afstand kunnen worden bediend. Installeer de app op uw iPhone of Android™-telefoon of tablet, maak via wifi (LAN) verbinding met uw compatibele projectoren en bedien functies zoals lensaanpassing, wisselen van ingang, statuscontrole en nog veel meer. De app heeft ook een handige autofocusfunctie die de camera van de smartphone gebruikt om de projector precies scherp te stellen.

Smart Projector Control (webhandleiding)

Geometrische aanpassing met vrijerastercorrectie

De PT-RZ990 heeft een eigen vrijerasterfunctie die is ingebouwd in de geïntegreerde geometrisch aanpassing, waarmee op het raster gebaseerde beeldaanpassing via de afstandsbediening wordt ondersteund. Rasterresoluties van 2 x 2, 3 x 3, 5 x 5, 9 x 9 en 17 x 17 kunnen worden geprojecteerd en gedeeltes van het beeld kunnen worden vervormd of geometrisch worden aangepast om schermvervorming te verhelpen. Deze correctie wordt uitgevoerd door controlepunten op kruispunten van rasterlijnen aan te passen. Ga vrij van de ene rasterresolutie naar de andere om het gewenste niveau van granulariteit te bereiken zonder de voortgang in het werk kwijt te raken. Met deze slimme gegevensbesparende functie kunnen technici snel een vervormingsvrij beeld maken.

Filterloze projectorstructuur met luchtdicht optisch blok

Een op warmtepijpen gebaseerde filterloze koeling, een stofbestendige architectuur en een efficiënt luchtstroompad maken het mogelijk om een hermetisch afgesloten optische motor te gebruiken. Met een stofbestendigheid die de strengste richtlijnen van de sector overtreft, bent u verzekerd van een lineaire helderheidshelling, superieure kleuruniformiteit en onderhoudsvrije projectie gedurende 20.000 uur*1. Deze voordelen zijn welkom als de projector op een moeilijk toegankelijke plaats wordt geïnstalleerd.

*1 Rond deze tijd zal de lichtopbrengst met ongeveer 50% zijn afgenomen. IEC62087: 2008 Broadcast-inhoud, NORMAL-modus, dynamisch contrast [3], temperatuur 30 °C, hoogte 700 m met 0,15 mg/m3 aan zwevende deeltjes in de lucht. De geschatte tijd totdat de helderheid is afgenomen tot 50% varieert afhankelijk van de omgeving en de gebruiksomstandigheden

Dubbele lasers voor een betrouwbare werking

Optische motor met dubbele lasers groepeert diodes in twee afzonderlijke modules. Dankzij een redundantiecircuit wordt het verlies aan helderheid en kleuruniformiteit te minimaliseren in het onwaarschijnlijke geval dat er een diode uitvalt. De ondersteunde producten zijn daardoor ideaal voor toepassingen waarin de beeldpresentatie gehandhaafd moet blijven.

Back-upingangsinstelling beveiligt de beeldweergave

Projectoren kunnen zo worden geconfigureerd dat ze direct overschakelen naar een back-upingangssignaal als het primaire signaal wordt verstoord. Deze verzekeringslaag is van onschatbare waarde in controlekamers, beveiligings- en bewakingstoepassingen en voor live-evenementen waarbij de beeldprojectie niet mag worden onderbroken.

Contrast Sync- en Shutter Sync-functie

Met Contrast Sync, dat is ontworpen voor toepassingen met meerdere schermen, kan de dynamische contrastregeling worden gesynchroniseerd voor een consistente beeldkwaliteit over de verschillende schermen. Met Shutter Sync wordt de on/off-timing van de sluiters gesynchroniseerd.

 

Multi-Unit Brightness en Colour Control

Sensoren detecteren kleur en helderheid op het scherm. Projectoren worden automatische gekalibreerd voor een uniform beeld op meerdere schermen, wat extra gemak en kostenbesparing oplevert voor langere evenementen.

 

Ondersteuningssysteem voor meerdere schermen

Past meerdere schermen optimaal aan met randovervloeiing, kleuraanpassing en digitale beeldvergroting.

 

Geometry Manager Pro-software en upgradekits

Download gratis Geometry Manager Pro-software om geometrische en multi-screen installaties en kalibratiemogelijkheden via de pc uit te breiden. De suite bevat twee upgradekits die optioneel kunnen worden ontgrendeld met twee betaalde sleutelcodes. ET-UK20 voegt uniformiteitscorrectie en uitgebreide creatieve maskeermogelijkheden toe. ET-CUK10 is voorzien van automatische schermaanpassing waarmee meerdere projects tegelijkertijd kunnen worden ingesteld (inclusief correctie voor gebogen schermen) voor toepassingen met meerdere schermen waarvoor een compatibele camera wordt gebruikt Dit stroomlijnt randovervloeiing, kleuraanpassing, zwartniveau, stapelen en helderheidskalibratie.

 

Gegevenskloonfunctie

Met de functie voor het klonen van gegevens kunne verschillende instellingen en configuratiegegevens*1 worden gekopieerd van een masterprojector naar maximaal 99 slaveprojectoren*2 De gegevens kunnen ook via LAN naar slaveprojectoren worden gekloond. Deze functie vereenvoudigt en versnelt het instellingsproces voor multi-unit projectietoepassingen.

*1 Exclusief wachtwoorden, projectornaam/-ID en netwerkinstellingen. *2 De functie voor het klonen van gegevens wordt alleen ondersteund op identieke projectoren.

 

Extra functies

 • Laserveiligheid gegarandeerd
 • DICOM-simulatiemodus
 • Ingebouwde geometrische aanpassing
 • Art-Net DMX, Crestron Connected™ en PJLink™
 • Rec. 709-modus voor HDTV-projectie
 • Fade-in- en fade-outfunctie

 

LAAT MEER ZIEN

Product
BIM
CAD Data
Image Data
Business Scene Photos
Operating Instructions

Service and Support
 • PT-RZ990 Series BIM (3D CAD) data (ZIP)
  PT-RZ990 Series BIM (3D CAD) data (ZIP)
  BIM (3D CAD) data ZIP: PT-RZ990/RZ890/RZ790/RZ690
  Tue, 03/11/2020 - 06:25
  Download zip - 1.02 MB
  PT-RZ990 Series with ET-DLE035 BIM (3D CAD) data (ZIP)
  PT-RZ990 Series with ET-DLE035 BIM (3D CAD) data (ZIP)
  BIM (3D CAD) data ZIP: PT-RZ990/RZ890/RZ790/RZ690/ET-DLE035
  Tue, 03/11/2020 - 06:25
  Download zip - 1.01 MB
 • PT-RZ990 Series BIM (3D CAD) data (ZIP)
  PT-RZ990 Series BIM (3D CAD) data (ZIP)
  BIM (3D CAD) data ZIP: PT-RZ990/RZ890/RZ790/RZ690
  Tue, 03/11/2020 - 06:25
  Download zip - 1.02 MB
  PT-RZ990 Series with ET-DLE035 BIM (3D CAD) data (ZIP)
  PT-RZ990 Series with ET-DLE035 BIM (3D CAD) data (ZIP)
  BIM (3D CAD) data ZIP: PT-RZ990/RZ890/RZ790/RZ690/ET-DLE035
  Tue, 03/11/2020 - 06:25
  Download zip - 1.01 MB
 • PT-RZ990 Business Scene Photos Lecture Room
  PT-RZ990 Business Scene Photos Lecture Room
  Business Scene Photos: PT-RZ990/RZ890/RZ790/RZ690
  Tue, 03/11/2020 - 06:35
  Download jpg - 16.27 MB
  PT-RZ990 Business Scene Photos Museum
  PT-RZ990 Business Scene Photos Museum
  Business Scene Photos: PT-RZ990/RZ890/RZ790/RZ690
  Tue, 03/11/2020 - 06:36
  Download jpg - 27.86 MB
 • PT-RZ990 Series Operating Instruction (Korean)
  PT-RZ990 Series Operating Instruction (Korean)
  Operating Instructions: PT-RZ990/RZ890/RZ790/RZ690
  Tue, 03/11/2020 - 06:25
  Download pdf - 33.73 MB
  PT-RZ990 Series Operating Instruction (Latvian)
  PT-RZ990 Series Operating Instruction (Latvian)
  Operating Instructions: PT-RZ990/RZ890/RZ790/RZ690
  Wed, 19/08/2020 - 13:19
  Download pdf - 7.49 MB

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

There are currently no key services available.

Please see below the services available for this product. You can also use this section to access the general Service & Downloads area of the website or contact our Technical Support team.

General service & downloads Contact technical support

There are currently no other services available.

Specifications

Projector type 1-Chip DLP™ projector
DLP™ Chip | Panel Size 17.0 mm (0.67 in) diagonal ( Panel size 16:10 aspect ratio)
DLP™ Chip | Display Method DLP™ chip x 1, DLP™ projection system
DLP™ chip | Number of Pixels 2,304,000 (1920 x 1200 pixels)
Light Source Laser diodes
Light output 7,000 lm (Normal)*1 /7,200 lm (Center)*2 / 5,600 lm (Eco)*1 /2,800 lm (Long Life 1)*1 / 2,300 lm (Long Life 2)*1 /1,900 lm (Long Life 3)*1
Time until light output declines to 50 %*3 20,000 hours (Normal)/24,000 hours (Eco)
Resolution 1920 x 1200 pixels
Contrast Ratio*1 10,000:1 (Full On/Full Off, Dynamic Contrast [3] )
Screen size [diagonal] 1.27–15.24 m (50–600 in), 1.27–5.08 m (50–200 in) with ET-DLE055, 2.54–8.89 m (100–350 in) with ET-DLE035, 2.54–10.16 m (100–400 in) with ET-DLE020, 16:10 aspect ratio
Center-to-corner zone ratio*1 90 %
Lens With supplied lens: Powered zoom (throw ratio 1.71–2.41:1), powered focus F 1.7–1.9, f 25.6–35.7 mm Without lens: Optional powered zoom/focus lenses
Lens shift*4 | Vertical(From the origin point of the lens mounter) +50 %, -16 % (+40 %, -16 % with ET-DLE060) (powered)
Lens shift*4 | Horizontal(From the origin point of the lens mounter) +30 %, -10 % (+10 %, -20 % with ET-DLE020, +19 %, -10 % with ET-DLE060, +28 %, -10 % with ET-DLE105/ET-DLE085) (powered)
Keystone Correction Range Vertical: ±40 ° (±5 ° with ET-DLE020, ±16 ° with ET-DLE060, ±22 ° with ET-DLE105/ET-DLE085/ET-DLE055, +5 ° with ET-DLE035), Horizontal: ±15 ° (±10 ° with ET-DLE060) (cannot be operated with ET-DLE035/ET-DLE020)
Keystone correction range with optional ET-UK20 Upgrade Kit Vertical: ±45 ° (±16 ° with ET-DLE060, ±40 ° with ET-DLE150/ET-DLE250/ET-DLE170, ±22 ° with ET-DLE105/ET-DLE085/ET-DLE055), Horizontal: ±40 ° (±10 ° with ET-DLE060, ±15 ° with ET-DLE105/ET-DLE085/ET-DLE055) When [VERTICAL KEYSTONE] and [HORIZONTAL KEYSTONE] are used simultaneously, correction cannot be made exceeding a total of 55 °.
Terminals | SDI In BNC x 1: 3G/HD/SD-SDI input
Terminals | HDMI In HDMI 19-pin x 1 (Compatible with HDCP 2.2, Deep Color, 4K/60p signal input*5 )
Terminals | DVI-D In DVI-D 24-pin x 1 (DVI 1.0 compliant, compatible with HDCP, compatible with single link only)
Terminals | RGB 1 In RGB x 1 (BNC x 5): RGB/YPBPR/YCBCR
Terminals | RGB 2 In D-sub HD 15-pin (female) x 1: RGB/YPBPR/YCBCR
Terminals | Serial/Multi Projector Sync In D-sub 9-pin (female) x 1 for external control (RS-232C compliant)
Terminals | Serial/Multi Projector Sync Out D-sub 9-pin (male) x 1 for link control
Terminals | REMOTE 1 IN M3 x 1 for wired remote control
Terminals | REMOTE 1 OUT M3 x 1 for link control (for wired remote control)
Terminals | Remote 2 In D-sub 9-pin (female) x 1 for external control (parallel)
Terminals | DIGITAL LINK RJ-45 x 1 for network and DIGITAL LINK connections (HDBaseT™ compliant), PJLink™ (Class 2) compatible, 100Base-TX, Art-Net compatible, HDCP 2.2 compatible, Deep Color compatible, 4K/60p signal input*5
Terminals | LAN RJ-45 x 1 for network connection, PJLink™ (Class 2) compatible, 10Base-T/100Base-TX, Art-Net compatible
Power Supply AC 100–240 V, 50/60 Hz
Power Consumption 545 W (Normal)/435 W (Eco)/ 215 W (Long Life 1)/195 W (Long Life 2)/ 170 W (Long Life 3)
Operation noise*1 36 dB (Normal)
Dimensions (W x H x D) With supplied lens: 498 x 200*6 x 581 mm (19 19/32˝ x 7 7/8˝*6 x 22 7/8˝) Without lens: 498 x 200*6 x 538 mm (19 19/32˝ x 7 7/8˝*6 x 21 3/16˝)
Weight*7 With supplied lens: Approx. 22.1 kg (48.7 lbs) Without lens: Approx. 21.3 kg (47.0 lbs)
Operating Environment Operating temperature: 0–45 °C (32–113 °F)*8 , operating humidity: 10–80 % (no condensation)
Applicable Software Logo Transfer Software, Multi Monitoring & Control Software, Early Warning Software, Geometry Manager Pro (ET-UK20 Upgrade Kit, ET-CUK10 Auto Screen Adjustment Kit), Smart Projector Control for iOS/Android™
Note *1 Measurement, measuring conditions, and method of notation all comply with ISO/IEC 21118: 2012 international standards. Value is average of all products when shipped. *2 Average light-output value of all shipped products measured at center of screen in NORMAL Mode. *3 Aroundthis time, light output will have decreased by approximately 50 %. IEC62087: 2008 Broadcast contents, NORMAL Mode, Dynamic Contrast [ON], under conditions with 35 °C (95 °F), 700 m (2,297 ft) above sea level, and 0.15 mg/m3 of particulate matter. Estimated time until light outputdeclines to 50 % varies depending on environment. *4 Lens shift is not supported on the ET-DLE055, and the optical axis is fixed with the ET-DLE035. *5 4K signals are converted to the projector's resolution (1920 x 1200 pixels) upon projection. Supported terminals: DIGITAL LINK/HDMI ®.*6 Excluding legs. *7 Average value. May differ depending on the actual unit.