Current language: België- Nederlands
  • Veelgestelde vragen over projectors

Projectors - veelgestelde vragen

V: De snelheid van de ventilator is zeer hoog en de ventilator is luidruchtig.

A1: Hebt u gecontroleerd of de highland-modus is geselecteerd in het menu? Ga naar het optiemenu en stel de hoogte (Altitude) in op normaal. 

A2: Is de filter geblokkeerd? De koelventilatoren van uw projector verhogen automatisch de snelheid ter compensatie van een hogere temperatuur. Dit kan worden veroorzaakt door een verstopte filter als de projector probeert de luchtstroom te verhogen. Reinig of vervang de filter. 

 

V: Beeld is niet helder.

A1:Staat het contrast ingesteld op 'high' (hoog)?'  Indien ja, stel dit dan in op normaal.

A2: Is de lamp ingesteld op de eco-modus? Ga naar het menu Options - Lamp Power en stel de waarde in op Normal als er meer verlichting nodig is, zoals bij films.

 

V: De afstandsbediening werkt niet.

A: De batterijen zijn zwak of onjuist geplaatst. De signaalontvanger van de afstandsbediening op de projector is geblokkeerd. De afstandsbediening bevindt zich buiten het bedieningsgebied.

 

V: Menu verschijnt niet op het scherm:

A: Bepaalde modellen beschikken over een functie op de afstandsbediening waarbij het menu van het scherm wordt verwijderd. Druk op de "On Screen"-toets op de afstandsbediening om het menu te herstellen." 

 

V: Projector schakelt uit.

A1: Heeft de lamp de levensduur overschreden? Vervang de lamp. Afhankelijk van het model kan het nodig zijn de lampuren te resetten. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor deze procedure. 

A2: De temperatuur in en/of aan de buitenkant van de projector is erg hoog. Reinig of vervang de filter. Verwijder eventuele objecten uit de ventilatorpoorten of maak ruimte vrij rond de projector.

 

V: De afstandsbediening werkt niet.

A1: (zie hieronder).

A2: IR-sensor kan niet worden gedeactiveerd in het menu. Druk op "Menu" en controleer de afstelling van de afstandsbediening."

A3: ID of code van afstandsbediening en projector zijn verschillend. Druk op Menu en controleer de afstelling van de afstandsbediening. Fabrieksinstellingen zijn "ID All" of "Code 1".""" 

 

V: Geen beeld van signaal.

A: Als de projector de countdown heeft voltooid, drukt u op "Menu" en controleert u de aangepaste invoer." Bepaalde projectors hebben submenu's bij elke invoer.  

 

V: Geen beeld op VGA.

A: Controleer of de ingangconnector op de projector is aangesloten op PC1 of PC2. Druk op "Menu" en controleer en vergelijk de aangepaste invoer."

 

V: Geen verbinding met LAN en de projector.

A: Controleer de netwerkinstellingen. Als gebruik wordt gemaakt van een router of DHCP-server, past u de netwerkinstellingen aan voor DHCP of past u de IP aan op het bereik van uw netwerk-IP.

 

V: Geen beeld via WLan met de software Wireless Manager. 

A: Controleer het beschikbare netwerk op uw pc. Daar moet u de projector vinden. Start de software “Wireless Manager“.” Als de software niet wordt gevonden of er geen verbinding met de projector mogelijk is, controleert u de firewall of overige beveiligingssoftware (firewall, internetbeveiliging, antivirus enz.).

 

V: Geen volledig scherm op het beeld.

A1: Indien u verbindt via een analoog signaal (VGA), drukt u op "AutoSetup" of "Auto PC-Adjustment" om het invoersignaal te synchroniseren met de projector"""  

A2: Druk op "Menu" en controleer het aangepaste formaat (4:3/16:9/direct/true/normaal)"