Twee nieuwe laserprojectoren van Panasonic voor intensief gebruik

Panasonic heeft twee nieuwe laserprojectoren, de PT-RZ12K en de PT-RS11K, geïntroduceerd. De beide nieuwe 3-chip DLPTM-laserprojectoren zijn bedoeld voor intensieve gebruikers zoals universiteiten, musea en aanbieders van digitale informatie. De beide modellen hebben een zeer hoge helderheid en dubbele laserarrays voor een automatische back-up binnen de projector. De projectoren hebben een framerate van 120 Hz en zijn voorzien van frame-interpolatietechnologie, waarmee input van 24/50/60 Hz wordt opgeschaald naar een hogere framerate. Daardoor kan bewegingsvervaging geëlimineerd worden en de scherpte van bewegende beelden verhoogd.

Elke projector heeft een helderheid van 12.000 lumen bij WUXGA (PT-RZ12K) en SXGA+ (PT-RS11K).  Beide projectoren kunnen 20.000 uur zonder onderhoud of filtervervanging, met een vrijwel onderhoudsvrij concept als resultaat. Beide modellen beschikken daarnaast over een failsafe dual-driver optische laserengine en een nieuw vloeistof-koelsysteem, waardoor het geluidsniveau verlaagd wordt en de prestaties van de laserlichtbron gemaximaliseerd.

 “Met deze twee nieuwe projectoren maken wij de creatieve wereld van geprojecteerde digitale informatievoorziening voor iedereen toegankelijk, verklaart Hartmut Kulessa, Europees Product Marketing Manager bij Panasonic. “Door de hoge helderheid en het onderhoudsvrije concept kunnen de projectoren zeven jaar lang 12 uur per dag worden gebruikt. Ze zijn dus ideaal voor digitale informatievoorziening. Met het oog op de exploitatiekosten wordt laserprojectie langzamerhand voordeliger dan projectie met lampen en vergelijkbaar met het gebruik van flatpanels.

“Het nadeel van veel laserprojectoren die momenteel op de markt zijn, is dat ze gebruik maken van een in serie geschakelde lichtbron,” legt Kulessa verder uit. “Men kan deze techniek het best vergelijken met kerstlampjes: als er één uitvalt, vallen de meeste andere ook snel na elkaar uit. Wij hebben de nieuwe projectoren zodanig ontworpen dat elke afzonderlijke led individueel wordt gevoed, met als back-up een failsafe voor de laserlichtbron, zodat eventuele uitval slechts een minimale vermindering van de helderheid en kleuruniformiteit tot gevolg heeft. Dankzij deze voorzieningen bieden de projectoren een extra betrouwbaarheid die audiovisuele professionals zeker zullen waarderen.”

Ga voor meer informatie over Panasonic Visual System Solutions naar business.panasonic.nl/visual-system.